banner

Türkiye Burslarına en çok Filistinli öğrenciler başvuru yaptı




Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından başarılı yabancı öğrencilere Türkiye'deki eğitimleri için verilen burslar için bin 200'ü Gazze'den, yaklaşık 2 bin Filistinli öğrencinin müracaat ettiği bildirildi.

Gazze'de bulunan "Türkiye Bursları" Koordinatörü Ahmet Atabaş, "Bu yıl Filistin'den oldukça nitelikli, yaklaşık 2 bin kişi müracaat etti" dedi.

Bunların bin 200'ünün Gazze'den olduğunu anlatan Atabaş, önemli sayıda müracaat aldıkları ülkelere, heyetlerinin bizzat giderek, mülakat yaptığını belirtti.

Atabaş, "Biz de burada mülakatlar gerçekleştiriyoruz. Gazze'den yaklaşık 150 adayımız var. Hem yüksek lisans hem de doktora düzeyinde sosyal ve fen bilimleri alanında çok iyi adaylarımız var" diye konuştu.

Gazze'de eğitim bursu alacak öğrenci sayısının artırılması için çalıştıklarını belirten Atabaş, şunları söyledi:

"Burs almaya hak kazanan yüksek lisans öğrencisine aylık 800, doktora öğrencisine de bin 100 TL veriyoruz. Ayrıca öğrencilerin Türkiye'ye ilk geliş ve dönüş uçak bileti ile sağlık sigortası, 1 yıl Türkçe kursu ve bütün eğitim masrafları karşılanıyor."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.