banner

Öğrencilere burs veren vakıf ve dernekler (2014-2015 Burs Rehberi)




Hangi vakıf, dernek, kurum ve kuruluşlar burs veriyor? 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için burs rehberi hazırladık. İşte burs veren vakıf, dernek, kurum ve kuruluşların listesi ve 2014-2015 burs rehberi...

Ülkemizdeki birçok vakıf ve dernek, öğrencilerin öğrenim hayatını kolaylaştırmak ve daha iyi şartlarda okumalarına yardımcı olmak adına çok çeşitli burs imkânları sunuyor. Bu vakıfların öğrencilerden tek beklentileri ise derslerine çalışmaları, başarılı olmaları ve iyi derecelerle mezun olmaları...

Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı

Vakıf, kuruluşundan bu yana her düzeyde eğitim alan binlerce gence karşılıksız burs ve para yardımı yaparak, onları 21’inci yüzyılın bilgi çağına hazırlamaya çalışıyor. Belli bölümlerde ve belli üniversitelerde okuyan öğrencilere burs veren Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı, öğrencilere aylık olarak burs ödüyor.

www.alarko.com.tr

Avusturya Liseliler Vakfı

Yetenekli fakat maddi olanaklardan yoksun çocukların ve gençlerin eğitim ve öğrenimlerini desteklemek için çeşitli, karşılıklı ya da karşılıksız burslar veriliyor.

www.alv.gov.tr

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu

Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere üniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabilir. Başvurular ekim ayının son haftası ile kasım ayının başında yapılıyor.

www.sydtf.basbakanlik.gov.tr

Çağdaş Eğitim Vakfı

ÇEV, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine karşılıksız burs veriyor

www.cev.org.tr

Emine Horoz Eğitim Vakfı:

Her yıl 1 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında, yeni eğitim dönemine ilişkin müracaatların alındığı vakıf, yalnızca lojistik bölümü öğrencilerine burs veriyor.

http://www.horev.org.tr

Galatasaray Eğitim Vakfı

Burslar, bağışçılar tarafından, tutarı, süresi, ödeme şekli ve hangi öğrenci olduğu belirlenerek, şartlı olarak verilen yurtdışı, yüksek lisans ve doktora burslarından oluşuyor.

Öğrenimi vakıf bursu ile tamamlayan her öğrenci, ileride yeterli gelir düzeyine ulaştığında, en az burs aldığı yıllar toplamı kadar, almış olduğu burs cinsinden, en az bir öğrencinin giderlerini karşılayarak yetişmesine katkıda bulunuyor.

www.gev.org.tr

Hacı Ömer Sabancı Vakfı

Sabancı Grubu bünyesinde 1974 yılında kurulan vakıf, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs veriyor ve geri ödeme ya da hizmet yükümlülüğü istemiyor.

Burs verilecek öğrenciler mülakatlar sonucu belirleniyor. Burslar, Ekim-Haziran arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale ediliyor.

www.sabancivakfi.org

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı

Vakıf akademik başarısı yüksek olup maddi desteğe ihtiyaç duyan üniversite öğrencilerine burs veriyor. Burs verilen öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, yaşam becerilerinin gelişimine destek olmak ve bursiyerler arasında iletişim ve paylaşım ağlarının oluşturulması için Bursiyer Destek Programları yürütülüyor, ortaöğretim kız öğrenci yurtlarında barınan kız öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla da Yurt Destek Programı kapsamında eğitim modülleri geliştiriliyor ve uygulanıyor.

http://www.husnuozyeginvakfi.org.tr

İstanbul Sanayi Odası Vakfı

Üniversite ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlere burs veriliyor. Burs verilecek adayı öğrencinin öğrenim gördüğü kurum seçiyor ve vakfa bildiriyor. Teknik bölümde okuyanlara burs sağlanıyor.

www.isov.org.tr

İstanbul Ticaret Odası

İTO tarafından, 1952 yılından bu yana her yıl daha fazla öğrenciye burs veriliyor. Bugüne kadar burs imkânı sağlanan üniversite öğrenci sayısı 16.000’in üzerinde. Ayrıca, Türki Cumhuriyetler ve Akraba Toplulukları’ndan gelerek İstanbul’da üniversite öğrenimi gören ve İstanbul Valiliği Türk Dünyası ve Akraba Topluluğu Koordinatörlüğü’nün ilgi ve gözetiminde bulunup T.C.vatandaşı olmayan öğrencilere de burs tahsis ediliyor.

http://www.ito.org.tr

KYK (Kredi Yurtlar Kurumu Bursu)

Her sene KYK; ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine burs imkanı sağlıyor. Burs başvuruları her sene KYK’nın web sayfasından duyuruluyor ve tarihler tercihler sonuçlandıktan sonra belli oluyor. Burs herkese çıkmasa da öğrenim kredisi herkese çıkıyor.

http://www.kyk.gov.tr

Mehmet Zorlu Vakfı

Mehmet Zorlu Vakfı, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs veriyor. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs alıyorlar.

http://www.mzv.org.tr

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğrenim kurumlarının öğretmen yetiştiren fakültelerini ilk beş tercihi içinde yazan ve bu bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere dört yıl boyunca her ay karşılıksız burs veriyor.

www.meb.gov.tr

Milli Eğitim Vakfı

Kuruluşundan bu yana ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretime devam eden 25 bin 864 öğrenciye burs veren vakıf, yılda ortalama 300 öğrenciye burs vermeye devam ediyor. Milli Eğitim Vakfı, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan özel okullarda da başta şehit ve gazi çocukları olmak üzere binlerce öğrenciyi burslu okutmaya devam ediyor.

www.mev.org.tr

Sağlık ve Eğitim Vakfı

Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3'üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.

http://www.sev.org.tr

Sani Konukoğlu Vakfı

Vakıf tarafından üniversitelerde öğrenim gören ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen başarılı öğrencilere burs veriliyor. Burs verilen öğrencilere Sanko Holding şirketlerinde staj yapma talebine, branşı uygun olduğu taktirde öncelik veriliyor.

www.sankovakif.com

Sema Yazar Gençlik Vakfı

Vakıf, her yıl üniversiteyi yeni kazanmış öğrencilere katkıda bulunmak amacıyla karşılıksız burs veriyor. Bursların devamlılığı başarılı olma koşuluna bağlı. Vakıf maddi, manevi destek yanında staj olanakları da sağlamaya çalışıyor.

www.semayazar.org.tr

Tefken Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı

Burslar için, üniversite sınav sonuçlarına göre bir yüksek öğrenim kurumunu ilk 20 bin kişi içinde kazanmış olması esas alınarak değerlendirme yapılıyor. Endüstri, Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, İnşaat, Çevre, Makine, Kimya, Gıda, Ziraat, İmalat, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Mimarlık, Matematik, Fizik, İstatistik, Hukuk, Konservatuar (Müzik), İktisat, İşletme veya Bioteknoloji bölümlerinden birini kazanmak, değerlendirme sebebi oluyor.

www.tekfenburs.org

Toplum Gönüllüleri Vakfı

Toplum Gönüllüleri Vakfı 2005-2006 öğrenim yılından başlayarak TC vatandaşı olan öğretmen çocuklarına (devlet ilköğretim, lise ve dengi okullarında görevli veya bu okullardan birinden emekli bir anne ve/veya babanın çocuğu olan) burs sağlıyor.

www.tog.org.tr

TÜBİTAK

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Vakfı, Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik etmek, bilim insanlarına destek vermek, toplumda bilim ve teknoloji kültürünün oluşmasına yardımcı olmak için faaliyet gösteriyor.

www.tubitak.gov.tr

Türkiye Engelliler Spor ve Eğitim Vakfı

Vakıf, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerden birinde okuyan veya Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimi gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir, başarılı, yüzde 40 ve üzeri derecede engelli öğrencilere, yönetmelikle belirlenen adaylık ve seçilme şartlarını yerine getirmeleri halinde burs yardımı yapıyor.

www.tesyev.org

Türk Eğitim Vakfı (TEV)

Yurt içinde Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, başarılı ve maddi destekten yoksun öğrencilere burs veriyor. TEV burslarından yararlanmak isteyen öğrencilerin 1-31 Ekim tarihleri arasında TEV’in web adresinden form doldurmaları ve öğretim kurumlarına teslim etmeleri gerekiyor.

www.tev.org.tr

Vehbi Koç Vakfı

Vakıf bugüne dek kamu ve özel kuruluşlar arasında üniversite öğrencilerine en yüksek tutarda burs veren kuruluş. Vakfın burslarından her yıl 2.000’e yakın genç yararlanıyor. Vehbi Koç

Vakfı toplam bursiyer sayısı, Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi ile 10 bin olarak hedeflenmektedir.

www.vkv.org.tr

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın önde gelen amacı, Türkiye’nin en önemli kaynağı olan gençlerin eğitimine katkıda bulunmak. Bu kapsamda üniversitelerde, yüksek ve orta öğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı, üniversitelerin, İşletme, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, İktisat, Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Veterinerlik, Su Ürünleri bölümlerinde eğitim gören öğrencilere,

Vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Bugüne kadar 4500’e yakın öğrencinin eğitimine katkıda bulunulmuştur.

www.yasar.com.tr

Türkiye Diyanet Vakfı

Türkiye Diyanet Vakfı, her yıl olduğu gibi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için de burs verecek. Burs başvuru tarihleri ve başvuru şartları için aşağıdaki linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz

http://www.diyanetvakfi.org.tr

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) her yıl olduğu gibi bu yılda üniversite ve yüksek lisans yapan öğrencilere çeşitli burslar verecek. Ayrıntılı bilgi için derneğin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz

http://www.cydd.org.tr



YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.