banner

Diyanet, 12 olan yurt sayısını 20'ye çıkaracak




Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yurt genelinde yükseköğrenim öğrenci yurdu açma çalışmalarına hız verdi. Vakıf, 12 olan öğrenci yurdu sayısını 3 sene içinde 20'ye yükseltmeyi hedefliyor. Planlamalar arasında tüm illerde yükseköğrenim öğrencileri için yurt açılması da yer alıyor.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt genelindeki üniversite öğrencisi sayısının 5 milyon 439 bine ulaştığını belirtti.

Üniversiteye kayıt olan her öğrencinin öncelikli gündeminin konaklama sorununu çözmek olduğuna dikkati çeken Bilgin, "TDV olarak öğrencilerin barınma ihtiyacının giderilmesi için her ilde öğrenci yurdu açma çalışmalarına hız verdik" dedi.

Vakfa ait 12 yükseköğrenim öğrenci yurdunun 10 ilde hizmet verdiğini ifade eden Bilgin, şunları söyledi:

"Geçen yıl yurtlarda, 6'sı kız, 3'ü de erkek olmak üzere 9 yurtta bin 900 öğrenci kapasitemiz vardı. Bu yıl İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinin Ümraniye'de bin 640 yatak kapasiteli yurdumuzla Muğla ve Ankara'daki kız yurtlarımız da hizmete girecek.  Şu an yurtlarımızın toplam kapasitesi 4 bin 878'e ulaştı. Vakıf olarak, yükseköğrenim gençliğine huzur içinde kalabilecekleri yer temin etmeyi amaçlıyoruz. Yurtlarımız, sunduğu hizmet ve sağladığı güven ortamı sebebiyle öğrencilerin ilgi odağı haline geldi. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 20 ilimizde yurtlarımızın kurdelesini kesmek istiyoruz. Sonrasında da tüm illerimizde TDV yurtlarını öğrencilerimizin hizmetine açmayı hedefliyoruz." 

Yurtlarda öğrencilere aile ortamı sunulduğunu belirten Bilgin, onların ders çalışmalarını engelleyecek hiçbir olumsuzluğun bulunmadığını da söyledi.

Vakıf olarak en son Muğla'ya kız öğrenci yurdu kampüsü açtıklarını dile getiren Bilgin, kampüste fitness salonunundan, kuaföre kadar birçok hizmetin sunulduğunu da kaydetti. 

Öte yandan vakfın öğrenci yurtları için ön kayıtlar, www.diyanetvakfiyurt.com adresinden başladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.