banner

Atatürk Öğrenci Yurdu yenilendi




İstanbul'da 43 yıl önce yapılan ve 2012 yılında yıkılarak yenisi inşa edilen Atatürk Öğrenci Yurdu, her öğrencinin kalmak isteyeceği özelliklerle dikkati çekiyor.

Hem depreme dayanıklı hem de modern ve işlevsel bir yurt kampüsü yapılması amacı ile İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yıkılıp yeniden yapılan Atatürk Öğrenci Yurdu inşaatı tamamlandı. 

1971 yılında yapılan ve 2012 yılında yıkılarak yeniden inşa edilen Atatürk Öğrenci Yurdu, yeni haliyle beş yıldızlı otel konforunu aratmıyor.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından istifade edilerek yapılan ve İstanbul'un en büyük öğrenci kompleksi olan Atatürk Öğrenci Yurdu, yeni haliyle örnek bir yurt kampüsü olacak.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun talebi doğrultusunda, projesini İPKB'nin yönettiği Atatürk Öğrenci Yurdu, yatakhane, kütüphane, çamaşırhane ve teshin merkezinden meydana geliyor. 

113 bin metrekarelik alanda hizmet verilecek manlig-halsa.se

Yıkılmadan önce 43 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Atatürk Öğrenci Yurdu, yeni haliyle yaklaşık 113 bin metrekarelik alanda öğrencilere hizmet verecek.

Bodrum ve zemin dışında 7 katlı binalardan oluşan Atatürk Öğrenci Yurdu, 74 milyon 425 bin 168 liraya mal olurken, yeni yurtta bin 125 odada, 3 bin 459 öğrenci modern şartlarda barınma imkanına sahip olacak.

Yurtta kartlı sistemle girilen tek ve 3 kişilik odalarda, müstakil tuvalet ve duş alanı, öğrencilere bireysel çalışma masası, giysi dolabı gibi imkanlar sunuluyor.

Odaların tasarımında mini buzdolabından, duvara monte ekrana kadar her türlü ihtiyaç düşünülürken, odalar 44 metrekare alana sahip. Her katta ortak çalışma salonları, televizyon izleme ve dinlenme salonları bulunuyor.

Teknolojik ve çevre dostu yalıtım malzemeleri kullanıldı

Atatürk Öğrenci Yurdu'nun inşaatında temelden çatıya kadar teknolojik ve çevre dostu yalıtım malzemeleri kullanıldı.

Bloklar, yenilenebilir enerji kaynaklarından istifade edilerek yeşil konsepte uygun olarak yapılırken, tüm yurt bloklarının çatısına güneş kolektörleri tesis edildi. Duş ve tuvalet mahallerinde kullanılacak sıcak su ise güneş enerjisinden sağlanıyor.

Yurt binalarının en büyük özelliklerinden birini ise yangına dayanıklı malzeme kullanılması oluşturuyor.

Kapılar, yatak, yer ve dış cephe kaplamaları 30, 60 ve 90 dakikaya kadar yangına dayanma özelliği taşıyor.

"Yağmur hasadı" uygulaması

Blokların çatısında biriken suların, bodrum katındaki modüler depolarda toplanıp arıtıldıktan sonra tuvaletlerde tekrar kullanılması için "yağmur hasadı" adlı tasarruf sistemi de kuruldu.

Tüm kampüs merkezi otomasyon sistemi ile kontrol altında tutulurken, mekanik ve elektrik tesisat ise tek merkezden izlenebiliyor.

Atatürk Öğrenci Yurdu gerek sosyal binaları gerekse peyzaj düzenlemesi ile öğrencilerin her türlü ihtiyacının kampüs içerisinden karşılayabilmesi için tasarlanırken, bu özellikleri ile alanın örnek bir yurt kampüsü olması hedefleniyor.

Peyzaj işlerinin tamamlanmasının ardından kasım ayı sonunda Kredi Yurtlar İl Müdürlüğüne teslim edilecek yurt bloklarının açılışı ise Kredi Yurtlar İl Müdürlüğü'nün programına bağlı olarak gerçekleşecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.