banner

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı




KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı Tıkla KYK yurt başvuru sonucunu öğren

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna boş yatağı bulunan ve yeni hizmete açılan yurt müdürlükleri için yapılan çevrim içi (on-line) başvuruların sonuçları açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014-2015 öğretim döneminde yedek listelerin değerlendirilmesiyle boş yatağı bulunan ve yeni hizmete açılan yurt müdürlükleri için 5-15 Şubat arasında yapılan çevrim içi (on-line) başvurular sonuçlandırıldı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, 4 bin 993 öğrencinin başvurusunu değerlendirdi. Yerleştirme sonuçları "www.kyk.gov.tr" adresinde yer aldı.

Yurtlara kayıt 26 ŞUBAT - 6 MART 2015 tarihleri arasında yapılacak. 

Yurtlara kayıt sırasında istenen belgeler

Önceliği olanlar için öncelik belgesi

Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor

Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu(Yurttan temin edilecektir.)

18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi

Aynı öğrenim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.