banner

İKÜ uzaktan eğitim uygulaması CATS ile fark yaratıyor




CATS uygulaması ile eğitim etkinliklerine zaman ve mekandan bağımsız erişim olanağı sunan İstanbul Kültür Üniversitesi’nin uzaktan öğretim çalışmaları kısa adı UZEMER olan İKÜ Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde yürütülüyor. Uzaktan eğitimin kalitesi ve kapsamını geliştirmeye odaklanan Merkez, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Dündar Müdürlüğünde çalışmalarına yön veriyor.

cats2011’de 1 milyon Avroluk yatırımla SAP HER (High Education and Research) uygulamasına geçen ve 15 Ekim’de SAP Türkiye Forum 2015 Kalite Ödülleri Business Transformation kategorisinde Bronz ödülü kazanan İstanbul Kültür Üniversitesi, Uzaktan eğitim uygulaması CATS (Computer Aided Training & Educational Services) üzerinden sunulan öğretim etkinlikleriyle de dikkati çekiyor. Uzaktan eğitim uygulaması CATS (Computer Aided Training & Educational Services) ile SAP HER (High Education and Research) çözümünü entegre eden Üniversitede internet tabanlı eğitim uygulamaları, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEMER) tarafından yürütülüyor. Merkez Müdürü, İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Dündar, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin 2011’de devreye aldığı uzaktan öğretim sistemi CATS’in öğretim üyeleri ile öğrenciler arasındaki etkileşime önemli katkılar sağladığını ifade etti.  Uygulamanın ders dokümanlarına zaman ve mekândan bağımsız erişim sağladığına da dikkati çeken Prof. Dr. Dündar,  “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi” ve “Türkçe” gibi derslerin yanı sıra,  İşletme yüksek lisans programının da uzaktan öğretim uygulaması ile sunulduğunu söyledi.

 e-MBA’DA DERSLER EŞZAMANSIZ VE EŞZAMANLI YÜRÜTÜLÜYOR

Akademi ve iş dünyasında işletme alanında kariyer hedefleyenlere yönelik tasarlanan İstanbul Kültür Üniversitesi İşletme Uzaktan Eğitim Programı (e-MBA), teknik altyapısı ve güçlü ders programı ile dikkati çekiyor. Tüm derslerin 14 haftalık dönem boyunca eşzamansız (asenkron) ve eşzamanlı (senkron) olarak yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Dündar, şunları söyledi: “Eşzamansız derslerde, öğrenci istediği zamanda, süreye ve zamana bağlı olmaksızın, öğretim üyesinin söz konusu haftada yüklemiş bulunduğu kaynaklara web ortamında erişerek çalışmasını sürdürüyor. Eşzamanlı dersler ise, yine web ortamında oluşturulan sanal sınıflarda öğretim üyesi ve öğrencilerin aynı andaki katılımı ile yapılıyor. Bu derslerde, eşzamansız yürütülen derslerle ilişkili olarak o haftaki konular ve sorular tartışılıyor. Tezli ya da tezsiz kontenjanları bulunan İKÜ e-MBA programının öğretim süresi 4 yarıyıl.”

TEZSİZ PROGRAM İÇİN ALES ZORUNLULUĞU BULUNMUYOR

2015-2016 Akademik Yılı’nda yıllık ücreti 11.500 TL olan e-MBA programına başvurabilmek için adayların 4 yıllık lisans mezunu olması ve tezli program için son üç yıl içerisinde Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı’ndan (ALES) ilgili puan türünde en az 55 puan almalarının gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Durmuş, “Tezsiz program için ALES zorunluluğu bulunmamaktadır. Başvuru tarihleri her akademik dönemde enstitünün web sitesi üzerinden açıklanıyor” dedi.

İKÜ E-MBA PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

» 4 yıllık lisans programı mezunu olmak.

»  Tezli program için: ALES sınavına geçtiğimiz üç yıl içinde girip, başvurulan lisansüstü programın puan türünde en az 55 puan almaları gerekmektedir.

»  Tezsiz program için ALES zorunluluğu yoktur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.