banner

Yerli FATİH’e 2,5 milyon TL hibe




TÜBİTAK, Fatih Projesi için Ar-Ge projesi hazırlayanlara 2,5 milyon liraya kadar destek vereceğini açıkladı.

TÜBİTAK'tan 'Fatih Projesi’ne büyük destekTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte çağrıya çıkarak, Fatih Projesi için bilişim alanında Ar-Ge projesi hazırlayan araştırmacılara 2,5 milyon liraya kadar destek verecek.

''BT01 FATİH Projesi Bilgi İletişim ve Teknolojileri Çağrı Programı'' ile FATİH Projesi kapsamında Bilgi Erişim ve Yönetim Sistemleri konusunda Ar-Ge projesi hazırlayan araştırmacıların küçük, orta ve büyük ölçekli projeleri desteklenecek.

Araştırmacılar, farklı üniversitelerle, özel sektörle bir araya gelerek ya da bireysel başvuru yapabilecek.

Çağrı kapsamında önerilecek projeler:

* Eğitsel Ağlar ve Etkileşim: Öğretmen-öğrenci-veli etkileşimleri, içerik paylaşımı, eğitsel ağlar, sosyal eğitim platformları, eğitimde sosyal medya kullanımı, uzman/eğitmen bulma, otomatik diyalog model ve sistemleri.

* Arama Teknolojileri: Dikey arama teknolojileri, soru cevaplama sistemleri, bilgi süzme ve analizi, öneri sistemleri, konu tanıma ve izleme, çoklu ortam ve mekânsal veri erişim sistemleri.

* Veri Erişim ve Analitiği: Veri madenciliği ve veri ambarı teknolojileri, kullanım analitiği, kişisel veri ve performans yönetimi, portföy geliştirme, metin sınıflandırma, özetleme, el yazısı tanıma, intihal tespit ve takip araçları, sayısal Haklar Yönetimi (DRM), anlamsal web ve ontolojiler.

* Sistem Desteği

* Bulut depolama ve erişim, veri merkezleri ve dosya paylaşımı, önbellekleme, içerik dağıtım ağları, IPv6 teknolojileri.

* e-öğrenme Teknoloji ve Uygulamaları

* Oyun tabanlı öğrenme, mobil öğrenme uygulamaları, sanal gerçeklik öğrenme ortamları, bireysel ders ve rehberlik destek sistemleri, özel eğitim uygulamaları, e-kitap/içerik teknolojileri.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.