banner

Apple Samsung'a 12 milyar dolara mâl oldu




ABD'de patent davasını kaybeden Samsung’un piyasa değeri yüzde 7 azaldı.

samsung apple mahkemeApple ile Samsung'un bir süredir devam eden patent savaşı Samsung'a pahalıya patladı. Davayı kaybetmesinin ardından Apple'a 1 milyar dolar ödemek durumunda kalacak olan Samsung, Reuters'ın haberine göre hisselerinde yüzde 7'lik bir düşüş yaşadı.

Kısa sürede 10 milyon Galaxy SIII satan Güney Koreli şirketin piyasa değeri de 12 milyar dolar azaldı. İki şirket arasında pek çok ülkede devam eden patent davalarının en önemlisi olarak gösterilen ABD davası öncesinde, Apple Samsung’dan 2.5 milyar dolar, Samsung ise Apple’dan 519 milyon dolar talep etmişti.

Apple'ın davayı kazanması bir anlamda Google'a da cevap oldu. Zira Samsung'un tablet ve telefonları Google'ın geliştirdiği ve Apple'ın patentini ihlal ettiğini öne sürdüğü Android yazılımıyla çalışıyor.

Uzmanlar, Samsung'un gelirlerinin bu yıl yüzde 4 oranında azalacağını öngörürken, isminin açıklanmasını istemeyen Samsung'un Hong Kong merkezli fon yöneticisi, Samsung'un yüzde 4 ila 5 oranında gelir kaybı yaşamasının şirketi pek etkilemeyeceğini söyledi.

İsmi açıklanmayan yetkili sözlerini şöyle sürdü: "Samsung'un Forbes'un da açıkladığı üzere 65 bin patenti bulunuyor. Buna karşılık Apple'ın patent sayısı 9 bini ancak buluyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.