banner

iPhone 6’dan ilk sinyal geldi




Apple’ın, 2013’ün ortalarında yeni işletim sistemi iOS 7’yi ve bu işletim sistemiyle çalışacak yeni nesil akıllı telefonu ‘iPhone 6'yı piyasaya sunacağı öne sürüldü.

Apple, 2013’te akıllı telefon piyasasındaki rekabeti dengelemek istediğine dair ilk önemli sinyali verdi. 2012’de artan rekabet karşısında küresel piyasalar az da olsa güç kaybeden Apple’ın, yakın zamanda yeni mobil işletim sistemi ve yeni nesil iPhone’u piyasaya süreceği iddia edildi.

The Next Web (TNW) sitesinin duyurduğu gelişmeye göre, yazılım geliştiricileri, iPhone uygulamaları kullanım kayıtlarında yeni nesil iPhone ve işletim sistemi hakkında bilgiler belirmeye başladığını belirtti. Siteye bilgi veren geliştiriciklerden bir tanesi, Apple’ın ‘iPhone 6.1’ adında bir prototip denediğini, cihazın iOS 7 işletim sistemiyle çalıştığını belirtti.

The Newt Web, iPhone 6.1 ile iPhone ve iPad’lerde kullanılacak yeni işletim sisteminin 2013’ün ortalarında piyasaya sürülebileceğini ifade etti.

Apple’ın 2012 sonlarında piyasaya sürdüğü iPhone 5, süper hızlı veri indirme teknolojisi LTE ve 4G bant genişliği özelliklerindeki farklılıklara dayalı olarak iPhone5,1 ve iPhone5,2 tanımlayıcı adlarına sahip. Üzerinde çalışıldığı belirtilen modelin adının iPhone 5S olabileceği düşünülse de, bu konuda kesin bir bilgi yok.

Testler başladı

TNW, iPhone uygulamaları kullanım kayıtlarından elde edilen bilgilere dayanarak, iPhone 6.1 için yazılım testleri yürütüldüğünü belirtti.

Yeni nesil iPhone’u ilgilendiren uygulama taleplerinin, Apple’ın California, Cupertino’daki merkez tesislerindeki IP adreslerinden geldiği fark edildi. Bu bilgi, Apple’ın yazılım ve uygulama ekiplerinin, AppStore’daki uygulamaları yeni nesil iPhone üzerindeki test ettiği düşüncesini doğurdu.

TNW, geliştiricilerin uygulama kullanım kayıtlarında yeni nesil iPhone ve iOS 7 hakkında bilgi bulunmadığını, ancak Apple’ın yeni telefon ve işletim sistemi üzerinde 2012 sonunda çalışmaya başladığını ve 2013 ortalarında piyasaya sunmak istediğini belirtti.

Apple, genelde yıl içinde tanıtacağı ürünlerini geleneksel WWDC etkinliğinde tanıtıyor. WWDC 2012 Haziran ayında düzenlenmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.