banner

Operatörlerin 3G hızı sır olmaktan çıkıyor




Cep telefonu operatörlerinin kapsama alanlarıyla ses iletimi ve veri indirme hızlarına ilişkin şebeke kaliteleri BTK tarafından ölçülecek. Bu düzenlemeyle kullanıcılar kullandıkları operatöre ait 3G kalitesi hakkında doğru ve tarafsız bilgi sahibi olabilecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, cep telefonu operatörlerinin kapsama alanlarıyla ses iletimi ve veri indirme hızlarına ilişkin şebeke kaliteleri BTK tarafından ölçüleceğini bildirdi.

Acarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce bazı GSM operatörlerinin reklamlarıyla gündeme gelen 3G hızları konusunda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla başlattığı altyapı oluşturma çalışmalarının tamamladığını belirtti.

GSM operatörlerinin 3G şebekelerine ilişkin kapsama alanı, ses iletimi ve veri indirme hızlarına ilişkin şebeke kalitesi, temin edilen ölçüm cihazları aracılığıyla BTK’nın uzman personeli tarafından objektif kriterlere göre tarafsız bir şekilde ölçüleceğini ifade eden Acarer, şöyle konuştu:

“GSM operatörlerinin 3G hizmetlerine ilişkin kapsama yükümlülükleri büyükşehirlerde 2012 yılı itibariyle tamamlanmıştı. BTK, söz konusu büyükşehirlerde 3G kapsama yükümlülüklerine uyulup uyulmadığını belirlemek amacıyla denetim faaliyetlerini sürdürüyor. Bundan sonraki süreçte kapsama yükümlülüğünün tamamlandığı yerlerde 3G hız testlerine başlanması planlanıyor. Yapılacak testlerle hem işletmecilerin 3G düzenlemelerine ilişkin yükümlülüklerini yerine getirip getirmedikleri denetlenecek hem de mevcut şebekelerindeki 3G hızlarına ilişkin tarafsız ve objektif standartlara göre ölçüm ve değerlendirme yapılabilecek.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.