ÖSYM’den, AK Parti’ye LYS uyarısı!
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 12 Haziran 2013 13:55 tarihinde oluşturuldu
Eğitimtercihi’nin geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği bu hafta sonu yapılacak AK Parti mitingleriyle Lisans Yerleştirme Sınavları’nın aynı günlere denk gelmesi ÖSYM’yi harekete geçirdi.
AK Parti’nin 15-16 Haziran’da Ankara Tandoğan ve İstanbul Kazlıçeşme’de yapmayı planladığı mitinglerin, aynı tarihlerde Lisans Yerleştirme Sınavları olması nedeniyle ertelenebileceği belirtiliyor.
Eğtimtercihi’nin gündeme getirdiği Ak Parti mitingleriyle aynı tarihe denk gelen Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) yaşanabilecek trafik yoğunluğu ve gürültü, üniversite sınavına girecek öğrenci ve ailelerini endişelendirdiği belirtilmişti.
Zaman gazetesinden Hasan Karalı’nın haberine göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), konuyla ilgili kendilerine gelen talepleri AK Parti’ye ilettiklerini, cevap beklediklerini belirtti. AK Parti’nin ise konuyu yarınki MYK toplantısında gündeme getirmesi, toplantıda alınacak karar doğrultusunda mitingi ileri bir tarihe ertelemesi bekleniyor.
FEM Dershaneleri Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç, Kazlıçeşme’deki mitingin hem trafik hem de gürültü açısından önemli bir problem oluşturabileceğine dikkat çekti. Öğrencilerin motivasyonunun bozulmaması için tedbir alınması gerektiğini ifade eden Ardıç, “Özellikle mitingin yapılacağı bölgede sınava girecekler, motivasyon açısından sıkıntı yaşayabilir. Bu, göz ardı edilmemeli. Öğrencilerin geleceği söz konusu.” dedi.
Akşam Gazetesi’nden Turgay Polat da eleştirdi
Akşam Gazetesi eğitim yazarı Turgay Polat da mitingin yapılması durumunda katılımcıların son derece duyarlı olması gerektiğini kaydetti. Miting için sabah erken saatten itibaren alana gidildiğini hatırlatan Polat, “Sınav sabah yapılacak, mitingin öğleden sonra. İlk bakışta sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum ancak mitinge katılacak kişiler erkenden yola çıkarsa hem trafik hem de gürültü, öğrencilerin motivasyonunu bozabilir. Son derece duyarlı olunmalı.” diye konuştu.
Eğitim-Bir-Sen’den de uyarı
Miting alanına saatler öncesinden tezahüratlarla gidileceğine işaret eden Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer ise sınav ve mitingin çakışmasının olumsuzluk doğuracağını kaydetti: “Korna ve klaksondan dahi etkilenebilen öğrenci, ses ve gürültüden daha fazla etkilenebilir. Herkes duyarlı olmalı.”
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu