banner

Mühendislik adaylarını isyan ettiren sınav




21 Temmuz’da yapılacak olan Mühendislik Tamamlama Sınavı ile teknik öğretmenlere mühendislik yolunu açan düzenlemeye tepkiler sürüyor.

Mühendisler ve mühendis adaylarının tepkisine neden olan düzenleme ile teknik öğretmenler mühendislik diplomasına sahip olabilecek. 100 TL sınav harcı yatıran temmuz ayında yapılacak sınava girerek, mühendislik diplomasına sahip olabilecek. Sosyal medyada bu düzenlemeye tepki gösteren mühendis adayları, yüksek puan alarak girdikleri bölümlerde okudukları müfredatın zorluğundan ve temmuz ayında yapılacak sınav için ÖSYM'nin safyasında yayınlanan örnek sorulara isyan ediyorlar.

YÖK Başkanı YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya TRT Haber’de yaptığı açıklamada net olarak teknik öğretmenlere mühendislik meselesinin hallolduğunu açıklamıştı.

17 Haziran'da başvuru süresi biten ve 21 Temmuz'da yapılacak sınavla eğitim fakültelerini ve meslek yüksek okullarını bitiren teknik öğretmenlere mühendislik diploması verilmiş olacak.

YASAL DÜZENLEME

3795 sayılı Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanan ve 7.8.1992 tarih ve 21308 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği”nin 6. maddesi ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 06.06.2013 tarihli kararı uyarınca, ÖSYM tarafından her yıl bir defa merkezi olarak Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2013-Mühendislik Tamamlama) yapılacak

Sosyal medyada yer alan tepkilerin bazıları

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Milliyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.