banner

MEB’den öğretmen atama açıklaması




Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Basında çıkan Ağustos’ta 42 bin öğretmen ataması yapılacak haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Eğitimtercihi- Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter’dan öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Tekin, Ağustos’ta yapılacak öğretmen atamalarıyla ilgili basında çıkan haberlerle ilgili olarak, “Sn. Bakanımız Nabi Avcı’nın dün (1 Ağustos) tarihinde Başkent Öğretmenevi’nde öğretmenlerle bir araya geldiği ve bu yıl 42 bin öğretmen alınacağı ve bu öğretmenlerin dağılımının yapıldığı biçiminde bir açıklama yaptığı yer aldı. Bu haber tepeden tırnağa yanlış bir haberdir.” dedi.

MEB Müsteşarı Tekin, “Mezkur tarihte Bakanımız Başkent Öğretmenevinde öğretmenlerle biraraya gelmemiş ve dolayısıyla öyle bir açıklama yapmamıştır” diye de ekledi. Yalan haber yayınlayan internet sitesinin adını da takipçileriyle paylaştı.

Şube müdürleri rotasyonu

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, şube müdürleri rotasyonu ile ilgili de yalan haber yapıldığını belirtti. Tekin yaptığı açıklamada “Yine dün internet medyasında yer alan ikinci haber kamuoyunda şube müdürleri rotasyonu olarak bilinen çalışmanın bir yıl ertelendiği ve bu yıl yapılmayacağı biçiminde yer aldı. Bu haber de tamamen hayal ürünüdür.” dedi. Tekin şunları belirtti;

“Başından beri bu yönetmeliği uygulayacağımızı açıkladık. Bakanlığımızın hiçbir birimince farklı herhangi bir açıklama yapmamasına rağmen bir grup ısrarla papatya falı tutarcasına bir gün uygulanacak bir gün uygulanmayacak tarzından haberler yapıp, ardından da bir yalan haber uydurup sonra kendisi de inanan adam tarzından MEB’de kaos haberleri yapmaktadır. Bakanlığımız politika ve uygulamaları ile ilgili bir değişiklik olduğunda bunu mutlaka resmi bir açıklama ile duyurup, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için azami gayret sarfediyoruz. Dolayısıyla siz değerli MEB mensuplarının bizim tarafımızdan yapılmış resmi açıklamalar dışında bu türden yanıltıcı ve yönlendirici haberlere itibar etmemenizi özellikle istirham ediyorum. Bürokratik bazı sorunlar nedeniyle tarihlerde gecikmeler yaşanmakla birlikte hem şube müdürleri rotasyonu ve hem de eğitim kurumları yöneticileri ile ilgili yönetmelik bu yıl içinde uygulanacaktır. Ayrıca Sn. Bakanımıza atfen söylendiği gibi 42 bin öğretmen alınacağı, alanların da çok önceden belirlendiğine ilişkin haberler de gerçek dışıdır. Hangi branşlardan kaç öğretmen alınacağı bakanlığımızca zamanı geldiğince ilan edilecektir. Bakanlığımızca resmen açıklananlar dışında bu türden haberlere itibar edilmemesini özellikle duyurmak isterim. Son olarak Sn. Bakanımız bu akşam iftarda Ankara’da PDR öğretmenleriyle buluşuyor. Tatil amacıyla da olsa şu anda Ankara’da olan PDR öğretmenlerini İl Müdürlüğü’ne rezervasyon yaptırarak iftarımıza davet ediyoruz. Ayrıca Sn. Bakanımızın Türkiye’nin her tarafında benzer biçimde bütün branşlarla eğitim kurumu yöneticileriyle, il/ilçe yöneticileriyle ve eğitim dışındaki diğer personelimizle bir araya geleceği ve onları dinleyeceği toplantıların devam edeceğini de duyurmak isterim. 

Öğrenim özrü atamaları

Yusuf Tekin Twitter’da öğrenim özrü ile ilgili de şu açıklamayı yaptı;

“Arkadaşlar gerçekten elimizden geldiğince imkanlar nisbetinde çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ama maalesef öğrenim özrü bu yılki planımızda yok. Ama Eş ve sağlık özrüne maksimum çözüm üretmeye çalışıyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.