banner

Lise Branş Öğretmenleri'nden Atama Kontenjanlarına Büyük Tepki




Branş öğretmenleri ağustos atamalarında adil atama yapılması ve kontenjanlarının artırılması için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e taleplerini dile getiriyorlar.

Biz tüm lise branş öğretmenleri olarak artık atama kontenjanlarımızın artırılmasını istiyoruz.

Yıllarca sadece bu ülkede ilköğretim okulları varmış gibi okulların ilköğretim kısmına daha fazla atama yapıldı.

Biz yıllarca yüksek puanlarla beklemek zorunda kaldık.

Hem kpss den en yüksek puanları aldık, hem de en fazla bekleyenler bizler olduk. Bu tam bir adaletsizlik değil de nedir?

Lise branş öğretmenlerine her zaman ihtiyaç vardı, şimdi de fazlasıyla var.

Lise branş öğretmenlerinin yerine yıllarca okullarda ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER çalıştırıldı ve bu açık yokmuş gibi gösterilmeye çalışıldı.

Ücretli öğretmenler yüzünden derslere işin ehli olmayan kişiler girdi ve sonuç olarak LİSELERDE EĞİTİM KALİTESİ DÜŞTÜ.

Son yapılan düzenleme ile LİSELER DE ARTIK ZORUNLU HALE GELDİ. Artık her öğrenci 12 yıl zorunlu olarak okumak zorunda.

Zorunlu olan bir eğitim kısmının da haliyle daha fazla öğretmene ihtiyacı oldu, bu ihtiyaç önceki ihtiyaç sayısı ile birleştiğinde oldukça büyük rakamlar çıkıyor.

Biz Lise Branş Öğretmenleri olarak 12 YILLIK ZORUNLU EĞİTİM gelmesine rağmen hala sadece ilköğretim kısmına fazla kontenjan verilmesine karşıyız.

ARTIK SESİMİZİ DUYUN

Bu ülkede sadece ilköğretim öğretmenleri yok.

Biz de LİSE BRANŞ ÖĞRETMENLERİ OLARAK AĞUSTOSTA YAPILACAK OLAN ATAMADA YÜKSEK KONTENJANLAR İSTİYORUZ.

Liseler zorunluysa artık gereği yapılmalı, LİSE BRANŞ ÖĞRETMENLERİNDENE HAK ETTİĞİ KONTENLAR VERİLMELİ VE YILLARCA SÜREN MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.