banner

17 milyon öğrenci için ders zili bugün çalıyor




2013-2014 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor. Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ilk ders zilinin çalmasıyla ders başı yapacak.

Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından bugün, 13 Haziran 2014'e kadar sürecek yeni eğitim-öğretim yılı maratonuna başlayacak.

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk zili, Etimesgut Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılacağı törenle çalacak.

Tören sonunda, bu yıl ilk kez bir uygulama gerçekleştirilecek. Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Güvenliği Platformu tarafından öğrenci servis kuralları temsili gösterilecek. Öğrenci ve velilere yönelik olarak emniyet kemeri simülatörü uygulaması yapılacak.

Bu eğitim-öğretimin yılının birinci dönemi 24 Ocak 2014'te sona erecek. Yarı yıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem ise 10 Şubat 2014 tarihinde başlayacak.

Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, çocukların, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerin ve büyük fedakarlıklarla, yurdun her köşesinde hizmet veren öğretmenlerin heyecan ve coşkusunu yürekten paylaştığını vurguladı.

Nitelikli insan gücünün artması, bilgiyi üreten ve paylaşan nesiller yetiştirilmesi, çocukların ve gençlerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirilebilmelerinin, Türkiye'nin başarısı, gelişmesi ve ilerlemesi için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Kuşkusuz bu süreçte, çocuklarımız ve gençlerimizin ruhsal ve fiziksel sağlıklarının ön planda tutulduğu, araştırmaya, sorgulamaya açık, ezbercilikten uzak, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı, demokrasiye inanan, hoşgörülü ve ahlaklı bireyler yetiştirmeye yönelik bir eğitim anlayışı benimsenmelidir. Eğitime yatırım ülkenin parlak geleceğine yatırımdır. Eğitime gönül vermiş vatandaşlarımızın da desteğiyle, eğitim alanında ülkemizde son yıllarda sevindirici gelişmeler meydana gelmekte, çalışmalar devlet-vatandaş işbirliğiyle bir seferberliğe dönüşmektedir.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, eğitim-öğretim yılının verimli geçmesini diliyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.