banner

MEB, halk eğitim bünyesinde dershane açabilecek




MEB, halk eğitimi merkezi bünyesinde sınava hazırlık kursları açabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), halk eğitimi merkezi bünyesinde sınava hazırlık kursları açabilecek. Bakanlık yetkilileri, konunun dershanelerin kapatılması süreciyle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yayımlanan yazıyla, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince açılan seviye belirleme sınavlarına hazırlık, örgün eğitimi destek, Türkçe, matematik gibi kursların açılmaması, ÖSS hazırlık, anadolu liselerine hazırlık, yatılılık ve bursluluk sınavlarına hazırlık gibi kursların ise kontrollü bir şekilde düzenlenmesine dair 2008 yılında yayımlanan genelge yürürlükten kaldırıldı.

Bakanlık, 2005 yılında yayımlanan genelgeyle halk eğitimi merkezlerinin, ekonomik durumları elverişli olmayan öğrencilere sınavlara hazırlık kursları açmasını hükme bağlamıştı.

Ancak, 2008 yılında Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünce yayımlanan yazıyla halk eğitimi merkezlerinde seviye belirleme sınavlarına hazırlık, örgün eğitime destek, Türkçe, matematik gibi kursların açılmaması, açılmış olanların ise 31 Aralık 2008 tarihine kadar kapatılması kararlaştırılmıştı.

Yazıyla ayrıca ÖSS, kolejlere hazırlık, yatılılık ve bursluluk sınavlarına hazırlık gibi kursların öncelikle ilköğretim ve ortaöğretim kurumları tarafından açılması, halk eğitimi merkezlerinin ise özel öğretim kurumlarının bulunmadığı yerleşim birimlerinde ve ekonomik durumları elverişli olmayan öğrencilere yönelik olarak kurs düzenlemesi, söz konusu kursların nüfus yoğunluğu büyük olan yerleşim birimlerinde en fazla iki, diğer il, ilçe ve beldelerde bir kurs şeklinde açılması hükmü getirilmişti.

Söz konusu uygulama dava konusu olmuş ve Danıştay tarafından iptal edilmişti.

Bu nedenle Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü de aldığı kararla, 2008 yılında yayımlanan yazıyı yürürlükten kaldırdı.

''Fiili olarak kaldırılmıştı''

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, konunun gündemde bulunan dershanelerin kapatılması süreciyle herhangi bir ilgisinin bulunmadağı belirtildi.

Öte yandan, 2008 yılındaki yazı nedeniyle sözü edilen kursların açılamaması sorununun, Aralık 2011'de imzalanan Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında halk eğitimi merkezlerinin koordinesinde kursların açılmasının sağlanmasıyla fiili olarak kaldırıldığı ifade edildi.

Yetkililer, son yazıyla da engel teşkil eden 2008 yılındaki yazının yürürlükten kaldırılmış olduğunu bildirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.