banner

Yavrularımızın ticari meta haline gelmesine fırsat vermeyeceğiz




Başbakan Erdoğan, "Yavrularımızı, daha iyi imkanlarla yetiştirme gayretindeyiz. Yavrularımızın bir kaynak olarak da görülmesine imkan vermeyeceğiz, ticari meta haline gelmesine fırsat vermeyeceğiz" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odasında düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Yavrularımızı, daha iyi imkanlarla yetiştirme gayretindeyiz. Yavrularımızın bir kaynak olarak da görülmesine imkan vermeyeceğiz, ticari meta haline gelmesine fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, "Bu hassas süreçte, teşkilatımızın kademeleri arasında hiç bir münakaşayı hoş, mazur görmeyiz. Zaman, münakaşa zamanı değil. Eğer meselesi olan varsa meselesini, 30 Mart akşamına kadar ertelesin" şeklinde konuştu.

"Yavrularımızın ticari meta haline gelmesine izin vermeyeceğiz"

"İnşallah eğitim sistemimizde yavrularımızı devletin eğitim kurumlarında yetiştirdiğimiz kadarıyla daha ileri imkanlarla yetiştirmenin gayreti içindeyiz, gayreti içinde olacağız ama yavrularımızın ekonomik kaynak olarak görünmesine de fırsat vermeyeceğiz" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ticari meta haline gelmesine fırsat vermeyeceğiz. Her belediye başkanımız, attığı her adımda bunları da düşünecek. Onun için çocuklarımıza oyun parkları, yeşil alanlar ve 'ben çocukluğumda şunu şunu yaptım' diye masal hikaye kitaplarını yazabilsin bu yavrular. Şimdi bu imkan var mı? Yok. Şimdi ne diyecek? 'Ben, cumartesi, pazar günleri işte dershanedeyim.' Başka söyleyecek hiçbir şeyi yok. Şimdi inşallah onun adı da konuyor, adımları da atılıyor. Bebek arabasındaki bebekten okula giden öğrenciye kadar her planda önce çocukları hesaba katacak. Çocuklar iyi şehirlerde yaşarlarsa unutmayın, büyüdüklerinde de iyi şehirler inşa ederler."

 

 

 

 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.