banner

Üniversite öğrencilerinden ulaşım protestosu




Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci, otobüs seferlerinin sayısının artırılması talebiyle Rektörlük binasına yürüdü. Öğrenciler, bina önüne "yöneticilerin emekliliklerinde kullanması için terlik" bırakıp, buz tutan yerlere tuz döktü.

Yaklaşık 30 öğrenci, İletişim Fakültesi önünde toplandı. Ellerinde "kahrolsun bağzı yollar" yazılı döviz taşıyan öğrenciler, sloganlar eşliğinde Rektörlük binasına yürüdü.

Grup adına konuşan öğrenci Yunus Kök, fakültelerinin yeni binasına taşındığını, bu nedenle dolmuş ve otobüs sıkıntısı yaşadıklarını savundu.

Eksi 15-20 derece soğukta fakültelerine gidebilmek için 900 metre yürümek zorunda kaldıklarını öne süren Kök, otobüs seferlerinin güzergahlarının yanlış olduğunu ve fakültelerinin önünden yeterli sayıda yapılmadığını iddia etti.

Öğrencilerin saatlerce durakta otobüs beklediğini ileri süren Kök, yaklaşık 5 bin 500 öğrencinin bu sorununun çözülmesini, ayrıca otobüslerin fakültelerinin bulunduğu güzergahtan geçmesini istediklerini dile getirdi. Yunus Kök, yolların da yeterince tuzlanmadığını iddia etti.

Açıklamanın ardından, öğrenciler, bina önüne "yöneticilerin emekliliklerinde kullanması için terlik" bıraktı ve buz tutan yerlere tuz döktü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.