banner

Türkiye’de özel okullaşma oranını AB ve OECD ortalamasına yaklaştırmaya çalışıyoruz




Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Türkiye'de özel okullaşma oranlarını Avrupa Birliği ve OECD ortalamasına yaklaştırmak için ciddi bir program uyguluyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'de özel okullaşma oranlarını Avrupa Birliği ve OECD ortalamasına yaklaştırmak için ciddi bir program uyguladıklarını, dershanelerin dönüşme sürecinin de buna katkı sağlayacağını söyledi.

Avcı, Kundu turizm bölgesindeki bir otelde düzenlenen İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Antalya'da iki önemli toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Avcı, 81 ilin müdürüyle bir araya geldiklerini, kasım ayında yapılan sınavların değerlendirmesini yaptıklarını, nisan ayında yapılacak sınavlara ilişkin alınması gereken tedbirleri de konuştuklarını anlattı. 

Yeni düzenlemeler hakkında kendilerine bilgi verdiklerini bildiren Avcı, öğleden önce de Türkiye Özel Okulları Birliği Derneği tarafından düzenlenen sempozyuma katıldıklarını hatırlattı. Özel okullardaki öğrenci sayısının bugün 662 bin olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Özel okullarda öğrenim gören öğrenci sayısı son 10 yılda yüzde 196 oranında artmış. Yeterli mi, yeterli değil. Çünkü Türkiye'de şu anda özel okullarda okuyan öğrencilerimizin sayısı ortalama yüzde 4. Oysaki Avrupa Birliği ve OECD'de yüzde 15. Dolayısıyla biz de inşallah aldığımız tedbirlerle, dershanelerin dönüşme süreci buna katkıda bulunacak inşallah, Türkiye'de özel okullaşma oranlarını Avrupa Birliği ve OECD ortalamasına yaklaştırmak için ciddi bir program uyguluyoruz."

Devlet okullarında olduğu gibi özel okullarda da öğrencilerin ders kitaplarının karşılanacağını dile getiren Avcı, her yıl özel okullarda okuyan öğrencilerin kitaplarının temini konusunda zorluk yaşadıklarına dair şikayetler aldıklarını kaydetti. Özel okullardaki çocukların da aynı devlet okullarında olduğu gibi kitaplarını sıralarında bulmaları için çalışmayı sürdürdüklerine dikkati çeken Avcı, bu uygulamayı gelecek eğitim öğretim yılında gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. 

Bir gazetecinin, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin, "Milli Eğitim Bakanlığında fişleme yapılıyor" iddiasını hatırlatarak, bu konuda yapılan bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine Bakan Avcı, "Bende öyle bir bilgi yok" cevabını verdi. 

Performans ödevleriyle ilgili soruya ise Bakan Avcı, performans ödevlerinin kaldırılacağını, bu yönde bir çalışma olduğunu söyledi. Gazeteciye çocuğunun olup olmadığını soran Avcı, "Sizi rahatlatacağız. Merak etmeyin, yeğeninizin, çocuklarınızın, kuzenlerinizin ödevlerini yapmaktan sizi kurtaracağız" ifadesini kullandı.

Bakan Avcı, otelde kalan vatandaşlarla da sohbet etti. Çocukların yanına giden ve performans ödevleriyle ilgili şikayetlerini dinleyen Avcı, bu konuda yeni bir düzenleme yaptıklarını, uygulamanın en fazla aileleri rahatlatacağını belirtti.

Avcı, daha sonra Antalya'dan ayrıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.