AB’den internet düzenlemesine ilk tepki
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 06 Şubat 2014 15:54 tarihinde oluşturuldu
AB Komisyonu, yasanın Avrupa standartları doğrultusunda gözden geçirilmeye ihtiyacı olduğu görüşünde
AB Komisyonu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Torba Kanun Tasarısı’nın 4. bölümünde yer alan internet ortamında yapılan yayın içeriğine ilişkin düzenlemenin, "Avrupa standartları doğrultusunda gözden geçirilmeye ihtiyacı olduğunu" bildirdi.
AB Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano, yasanın ciddi endişe uyandırdığını belirterek, "Türk halkının daha fazla şeffaflığa ve bilgiye, daha az kısıtlamaya ihtiyacı var" dedi.
Yasanın mevcut haliyle ifade özgürlüğüne önemli kısıtlamalar getirdiğini ifade eden Stano, herhangi bir kısıtlamanın hedefli ve orantılı olması gerektiğini kaydetti.
Stano, AB Komisyonu'nun, yasa konusunda yapılacak herhangi bir değişikliğin bu standartlara tam uyumunu sağlamak amacıyla Türk yetkililerle birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu