banner

Dershaneler kapanırsa 60 bin kişi işsiz kalacak




Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu, dershaneler kapanırsa 60 bin kişinin işsiz kalacağını belirtti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki 60 sektör, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ekonomi yönetimine gün boyu sorunlarını anlattı. 254 sayfalık bir rapor haline getirilen sorunlar listesinde dershanelerin dönüşümü de yer aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), konuyla ilgili hazırladığı raporda önemli uyarılarda bulundu: “Dönüşüm gönüllü olmalı. Aksi takdirde eğitim sistemi büyük zarar görecek. 3 binden fazla kurum kapanacak. 60 bin kişi işsiz kalacak ve bir milyar liralık yatırım heba olacak.”

Toplantıda şu görüşler öne çıktı;

Dershanelerin dönüşümünü öngören düzenlemelerle okul veya açık liseye dönüşüm, domino etkisi yapacak, yan kapasite ile çalışan özel okullar, kurslar, resmi okullar dahil eğitim sistemine zarar verecektir. 3 binden fazla kurum kapanacak, 1 milyarlık yatırım heba olacak, 60 binden fazla insan işsiz kalacak. Öğrenciler, denetim dışı özel ders almaya yönelecek kayıt dışılık artacak. Bu sorunların giderilmesi için dönüşüm gönüllü olmalı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da güven ortamının oluşmasının zaman aldığını kaydederek, güven kaybının ise çok hızlı olduğunu söyledi. Babacan, “Eğer güven ortamı diyorsak hukuki güvenliği tam olarak sağlamamız gerekiyor. Yargı sisteminin hızlı, tutarlı, güvenilir çalışması.. Yargının bağımsızlığı kuşkusuz önemli, ama tarafsız olması da çok önemli” dedi. Türkiye’nin 1. sınıf bir demokrasiye sahip olması açısından fırsat eşitliği ve şeffaflığın önemine dikkati çeken Babacan, “Şeffaflık deyince, yolsuzlukla mücadele bunun ayrılmaz bir parçası. Hiçbir yolsuzluğun üzerinin örtülmemesi ve buna müsamaha gösterilmemesi gerekiyor. Bu, hükümet olarak son derece önem verdiğimiz, hiçbir taviz vermeden önümüzdeki dönemde de uygulayacağımız bir husus” ifadesini kullandı.

Kaynak Radikal

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.