banner

Bilişim teknolojileri sınıfları Meclis gündeminde




Okullardaki bilişim teknolojileri sınıfları TBMM gündemine taşındı

MHP Ankara milletvekili ve Meclis Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması talebiyle sunduğu soru önergesinde, okullardaki Bilişim Teknolojileri Sınıflarının sayısını sordu.

Fatih Projesi ile öğrencilere tablet dağıtılması, bir yandan öncesinde ise öğrencilerin Bilgi ve İletişim Teknolojilerini doğru şekilde kullanması gerektiği zorunluluğunu bizlere hatırlatıyor. Pekala bunun için gerekli adımlar atılıyor mu, Bilişim Teknolojileri sınıfları ve öğrencilere sunulması gereken BİT eğitimi projeleri ne durumda? Bu soruların cevapları Özcan Yeniçeri tarafından Sayın Nabi Avcı'ya soruldu...

Özcan Yeniçeri'nin soruları şöyle:

1- 2010-2014 Yılları arasında, yıllara ve illere göre Türkiye genelinde kurulan Bilişim Teknolojileri sınıflarının sayısı kaçtır?

2- 2014 Nisan ayı itibari ile 8 ve üzeri dersliği ve en az 150 öğrencisi bulunduğu halde Bilişim Teknolojisi sınıfı bulunmayan okulların sayısı kaçtır? Bu okullar hangileridir?

3- 2014 Nisan ayı itibari ile geniş bant internet sahip olan ve olmayan okullarımızın sayısı kaçtır?

4- MEB ve TÜSİAD koordineli Bilgisayarlı Eğitime Destek kampanyası sonucunda BİT ekipmanı sağlayan okulların sayısı kaçtır?

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.