banner

YGS sınavı da Anayasa Mahkemesi yolunda




CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, 23 Mart 2014'te yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na yönelik (YGS), "Soruların açıklanmasıyla ilgili bir dilekçeyi ÖSYM Başkanlığı'na vereceğiz. Ardından buradan bir sonuç elde edemezsek Sayın Milli Eğitim Bakanı ve Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeyi istiyoruz. Ardında yine bir gelişme olamazsa Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkımızı kullanacağız.” dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, 23 Mart 2014'te yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sorularının tamamının kamuoyuna açıklanmamasına tepki gösterdi. Yılmaz, sınavı düzenleyen Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) şaibeli sınavlar nedeniyle güvenilirliğini yitirdiğini savundu.

Yılmaz, sınava giren 2 milyon öğrenciyle ilgili girişimleri olacağını açıkladı:

"Soruların açıklanmasıyla ilgili bir dilekçeyi ÖSYM Başkanlığı'na vereceğiz. Ardından buradan bir sonuç elde edemezsek Sayın Milli Eğitim Bakanı ve Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeyi istiyoruz. Ardında yine bir gelişme olamazsa Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkımızı kullanacağız. Hem çocuklarımız, hem kendimiz adına."

Yılmaz, öğrencilere ve ailelerine de Anayasa Mahkemesi'ni adres gösterdi:

"2 milyon öğrenci ve veliyi de bu bireysel başvuru konusunda talepte bulunmaya, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya çağıracağız."

Soruların 32'si yayınlandı

Bu yıl ilk kez ÖSYM, 23 Mart 2014'te yapılan sınavın ardından soruların tamamını değil, sadece yüzde 20’sini yayınladı. Sınav sorularının sadece 32'sini kapsayan kısım, 'Temel Soru Kitapçığı' adı altında ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı.

YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alanlar, iki yıllık üniversitelere yerleşebilecek, 180 barajını aşanlar ise ikinci sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavı 'na (LYS) girebilecek. LYS ise beş ayrı oturumda 14-15 ve 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.