banner

Ataması yapılmayan öğretmenler intiharın eşiğinde!




Ataması yapılmayan öğretmenler Ankara’da Yüksel caddesinde basın açıklaması yaptı. Atanamadığı için intihar eden arkadaşları adına bu eylemi yaptıklarını söylediler.

Ataması yapılmayan öğretmenler, ''atanamaması nedeniyle intihar ettiğini öne sürdükleri'' öğretmen için eylem yaptı.

Yüksel Caddesi'nde ataması yapılmayan öğretmenler adına konuşan Hasan Çakır, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 30 yaşındaki Esen Çelik'in 15 Mart günü apartmanın 5. katından atlayarak intihar ettiğini, Çelik'in ''ataması yapılmadığı için girdiği bunalım sonucu intihar eden 28. öğretmen olduğunu'' söyledi.

Bugüne kadar konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurduklarını ancak somut bir gelişme yaşanmadığını savunan Çakır, ''öğretmen atamalarının deneme tahtasına döndüğünü, seçim öncesinde verilen sözlerin yerine getirilmediğini'' öne sürdü.

Çakır, ''eşit işe eşit ücret uygulamasına karşın, sözleşmeli öğretmenlerin aynı işi yaptıkları kadrolu öğretmenlerden az ücretle çalıştıklarını, sigortalarının ayda 12 gün yatırıldığını'' anlattı.

Mücadelelerini tüzel bir kişiliğe büründürdüklerini belirten Çakır, ataması yapılmayan öğretmenleri, ''Ataması Yapılmayan Öğretmenler Derneği'' altında mücadeleye çağırdı.

Çakır, ''Tek derdimiz insanca bir yaşam için emeğimizin karşılığı olan öğretmenlik mesleğine kavuşmak, yarınımızı planlayabilmek, geleceğimize umutla bakabilmektir. Hükümetle siyasi bir hesaplaşmanın içerisinde değiliz'' dedi.

Açıklamanın ardından, ataması yapılmayan öğretmenler, intihar eden arkadaşları için saygı duruşunda bulundu.

Bu arada, ASSA Tiyatro grubundan oyuncular, canlandırdıkları ''heykel adamlarla'', ''Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya duyarsızlığını'' temsil etti.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.