banner

4+4+4’e Cumhuriyet Mitingi




4+4+4 eğitim sistemine karşı çıkan CHP  yarın Tandoğan'da büyük bir miting düzenliyor. Yapılacak mitingin, Cumhuriyet Mitingi gibi olması bekleniyor.

Kamuoyunda "4+4+4 kesintili zorunlu eğitim kanunu" olarak bilinen yasanın Meclis Genel Kurulu'na geleceği gün CHP grup toplantısını Tandoğan Meydanı'nda yapacak. Grup toplantısına katılım profili ve teklifle ilgili sivil toplum örgütlerinden gelen tepkiler, 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini protesto etmek amacıyla düzenlenen “Cumhuriyet Mitinglerini" akıllara getirdi. Ergenekon Davası'na konu olan mitinglere katılan derneklerin önemli bölümü, zorunlu eğitimi kesintili olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifine karşı açıklama yaparken, bazıları CHP’nin Tandoğan’daki grup toplantısına katılım kararı da aldı.

ADD’DEN KATILIN ÇAĞRISI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), il, ilçe ve belde şube başkanlıklarına yaptığı duyuruda, Türk bayrakları ile Tandoğan’a katılım çağrısı yaptı. ADD duyurusunda, “Geleceğimizi karartan, bağımsızlığımız ile cumhuriyetimizi ve onun ilkelerini tehlikeye atan birçok sorunun yaşandığı yetmezmiş gibi, şimdi bir de iktidar tarafından ortaya atılan 4+4+4=12 yıllık eğitim olarak belirtilen, özünde kesintili ortaçağ eğitimi olarak adlandırabileceğimiz dayatma, toplumu sürekli gerilim içinde yaşamaya zorlamaktadır. Bu bağlamda; 27 Mart 2012 Salı günü, öğle saatlerinde demokratik kitle örgütlerinin de katılımı ile bu kez etkinliğimiz Ankara Tandoğan Meydanında gerçekleştirilecektir" denildi.

EYLEMLER SÜRECEK

ADD, teklif geri çekilene kadar etkinliklerin süreceğini belirtirken; Genel Merkez ve tüm şubelerden Türk bayraklarıyla Salı günkü Tandoğan eylemine geniş katılım yapılması istendi. Cumhuriyet mitinglerinde yer alan Türkiye Gençlik Birliği de, web sayfasından, Eğitim-İş’in ortak eylem çağrısını duyurdu schweizer-apotheke.de. Çağrıda, çalışanlar “teklifin Genel Kurul’a geldiği gün iş bırakma eylemi"ne davet edildi. Cumhuriyet Kadınları Derneği, teklifin kanunlaşmaması için Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e faks çekerek çağrıda bulundu.

ÇYDD’DEN VEKİLLERE: YASAYA ENGEL OLUN

Cumhuriyet mitingleri ile simgeleşen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) de, milletvekillerine teklifin yasalaşmasına “engel olma" çağrısında bulundu. ÇYDD ve yurt genelindeki tüm şubelerinden milletvekillerine “yasa teklifini kabul ederseniz tarih sizi bağışlamaz" çağrısı yapıldı.

Cumhuriyet mitinglerine destek veren İstanbul Barosu’nun, 4+4+4 ile ilgili duyurusunda, 19 Mayıs törenleri ve Gençliğe Hitabe ile ilgili tartışmalara göndermede bulundu.

CHP’DEN STK’LARA ÇAĞRI

CHP yönetiminden vatandaşların yanı sıra tüm sivil toplum örgütlerine katılım çağrısı yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap ve Erdoğan Toprak, tüm vatandaşlara çağrı yaparken, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bütün sivil toplum örgütlerini Tandoğan’a çağırdı.

(haner7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.