banner

MEB'den Osmanlıca kursu açılmasına onay




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 19. Milli Eğitim Şurası'nda tavsiye kararı alınan Osmanlıca'nın özel kurslarda da açılabileceğini bildirdi. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, özel öğretim kursları ve etüt eğitim merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığından, "özel kurslarda Osmanlıca programının açılıp açılamayacağı ve kurs açılması halinde hangi işlemlerin yapılacağına ilişkin" görüş istedi. 

MEB de konuyu görüşerek, Osmanlıca programının özel öğretim kursları ve etüt eğitim merkezlerinde açılıp açılamayacağına ilişkin ortaya çıkan belirsizliklere açıklık getirdi.  MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla illere gönderilen yazıda, Osmanlıca öğretiminin özel kurslarda da açılabilmesinin mümkün olduğu bildirildi. 

Buna göre, özel öğretim kursları ve etüt eğitim merkezlerinde Osmanlıca kursu talebi olduğunda, Osmanlıca, yaygın eğitim programlarından "kişisel gelişim ve eğitim" kapsamında değerlendirilecek. Osmanlıca, özel öğretim kurumlarının açabileceği programları düzenleyen yönetmelikte yer alan "diğer programlar" kapsamına alınarak öğretilebilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.