banner

Hatay’da Suriyeli çocuklara 7 derslikli okul




İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocuklar için yaptırılan 7 derslikli okul hizmete girdi.

suriyeli hatayİnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA) tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocuklar için yaptırılan 7 derslikli okul hizmete girdi.

İDKA Başkanı Abdurrazzak İldiz, Suriyeli çocukların en temel ihtiyaçlarından birinin de eğitim olduğunu söyledi.

İç savaştan kaçarak Reyhanlı'ya gelen Suriyeli ailelerin çocuklarına yönelik çalışmalar kapsamında Harran Mahallesi'nde bir binayı okula dönüştürdüklerini ifade eden İldiz, "Cavahir Al Şam" adı verilen okulda 150 öğrencinin eğitim alacağını kaydetti

Suriyeli öğrencilerin defter, kalem gibi kırtasiye malzemelerinin yanı sıra sıraya ihtiyacı olduğunu ifade eden İldiz, hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.