banner

Suriyeli öğrenciler eğitimlerini bu okulda tamamlıyor




Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde çadır kent dışında yaşayan Suriyeli öğrenciler için açılan Süleyman Şah El Velid Okulu, bölgedeki Suriyeli çocuklara eğitim olanağı sağlıyor.

suriyeli egitimÜlkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Akçakale'de çadır kent dışında yaşamını sürdüren Suriyeli ailelerin çocukları, Suriye'de yarım bırakmak zorunda kaldıkları eğitimlerini Türkiye'nin sağladığı imkanlarla tamamlamaya çalışıyor.

Çadır kent ve konteyner kent dışında yaşayan Suriyelilerin eğitim gördüğü en büyük Suriyeli okulu olma özelliğini taşıyan Süleyman Şah El Velid Okulu'nda yaklaşık 2 bin 500 ilkokul öğrencisine kendi müfredatlarına uygun eğitim veriliyor.

Okul müdürü Mustafa Başak, Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitimden mahrum kalmamaları için açılan okulda 2 yıldır eğitim verildiğini söyledi.

Süleyman Şah El Velid Okulu'nun Türkiye'de çadır kent dışında eğitim veren en büyük okul olduğunu belirten Başak, "Suriyeliler okula yoğun ilgi gösteriyor, bundan dolayı kayıtlarımız devam ediyor. Okulumuzdaki 107 Suriyeli öğretmenimiz 60 sınıfta sabah ve öğleden sonra olmak üzere ikili eğitim veriliyor" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.