banner

Suriyeliler için yapılan geçici eğitim merkezi açıldı




Malatya'da UNICEF'in AFAD aracılığıyla yaptırdığı, 350 Suriyeli öğrencinin eğitim göreceği 12 derslikli geçici eğitim merkezi törenle hizmete girdi.

gecici egitim merkeziMalatya'da, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Afet ve Acil Durum Yönetim Durumu Başkanlığı (AFAD) aracılığıyla yaptırdığı 12 derslikli geçici eğitim merkezi törenle açıldı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Battalgazi ilçesindeki rduzu Ali Fevzi Ağan Geçici Eğitim Merkezi'nin açılışında, Türk Milleti'nin kucak açtığı Suriyelilere sunulan güzel bir hizmete daha şahitlik ettiklerini söyledi.

Ülkemiz dünyanın dört bir yanında insanlık dersi vermektedir

UNICEF'in AFAD aracılığıyla yaptırdığı okulun Suriyeli öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağlayacağına inandığını anlatan Kamçı, "Mağdur komşularımızın umut kapısı, can simidi olan devletimiz, bu hususta üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Bölgenin mazlum halkına her zaman kucak açan ülkemiz dünyanın dört bir yanında insanlık dersi vermektedir. Türkiye'nin gösterdiği çabalara, bu örnekte olduğu gibi bütün ülkeler, yerel ve uluslararası kuruluşlar destek olduğu müddetçe bölgedeki sorunların bitmemesi mümkün değildir. Ümit ediyorum ki Türkiye'nin bölge barışına sağladığı katkılar bütün ülkelere örnek olur, yapılacak ortak çalışmalarla akan kanın ve gözyaşının önüne geçilir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bölgede kaçanların sığınacağı tek liman olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise; Türkiye'de misafir edilen Suriyelilerin her türlü imkanlarının karşılandığını aktararak, yurt dışındaki bazı kampların kötü durumda olduğunu ifade etti.

350 Suriyeli öğrenci eğitim görecek

Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya'daki kampta 3 bin 400, okullarda 200, Meşale Derneği işbirliği içerisinde ise 384 Suriyeli öğrencinin kentteki eğitim ve öğretim faaliyetlerinden yararlandığını kaydetti.

Tatlı, geçici eğitim merkezinde 350 öğrencinin eğitim göreceğini bildirerek, çocukların eğitime katkı sunan UNICEF, AFAD, ve Meşale Derneğine teşekkür etti.

Kurdele kesilerek merkezin açılışı gerçekleştirildikten sonra, Suriyeli öğrenciler dersliklerde eğitime başladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.