banner

ODTÜ mezunu Bakan Avcı'dan ODTÜ açıklaması




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ODTÜ yerleşkesinde "mescit" tartışmaları üzerinden yaşanan gerginliğe ilişkin, "Siz olsanız nasıl değerlendirirsiniz? Hele ODTÜ mezunu bir adam olsanız saldırıyı nasıl değerlendirirsiniz? Tabii ki kınıyorum, tabii ki ayıplıyorum" dedi.
nabi_avciAvcı, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen 3. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin "ODTÜ'de bazı olaylar yaşandı. Namaz kılan öğrencilere bir saldırı girişimi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da YÖK'e devreye girmesi konusunda bir çağrısı oldu. Bu olayı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Bakan Avcı, YÖK tarafından iki YÖK üyesinin görevlendirildiğini ve raporlarını YÖK'e sunduğunu hatırlatarak, "ODTÜ yönetimiyle de gereken yapılacaktır" karşılığını verdi.
"Saldırıyı nasıl değerlendirdiği" sorulan Avcı, "Siz olsanız nasıl değerlendirirsiniz? Hele ODTÜ mezunu bir adam olsanız saldırıyı nasıl değerlendirirsiniz? Tabii ki kınıyorum, tabii ki ayıplıyorum. Aslında ODTÜ'ye böyle bir gelenek yüklenmeye çalışılıyor. Bu yanlıştır. ODTÜ'nün geleneğinde, bu tür şiddet olayları, içeriye dönük şiddet olayları zannedildiği kadar köklü değildir. ODTÜ bir ilim yuvasıdır ve öyle olmalıdır. Bundan sonra da öyle olacaktır inşallah" dedi.
Avcı, "Terör bölgesinde operasyonlar devam ediyor. Siz bakanlık olarak son bilgileri aldınız mı" sorusu üzerine de durumu gün gün takip ettiklerini ve bir an önce normal eğitime dönmek için ortamın normale dönmesini beklediklerini belirtti. En kısa zamanda tekrar bölgede, özellikle sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerde düzenli eğitime geçekleri günü beklediklerine işaret eden Avcı, bunun için de hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.