banner

Kocaeli'de 27 bin öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bilişim Vadisi'nin altyapısını oluşturan "Bire Bir Öğrenme" projesi kapsamında bu yıl 6'ncı sınıfta okuyan 27 bin 180 öğrenciye tablet bilgisayar dağıttı.

 

kocaeli_tabletKocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bilişim Vadisi'nin altyapısını oluşturan ve 7 yıl önce başlatılan "Bire Bir Öğrenme" projesi kapsamında 6'ncı sınıfta okuyan 27 bin 180 öğrenciye tablet bilgisayar dağıttı. Projeden yararlanan öğrenci sayısı ise 189 bin 761 bine ulaştı.

 

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, gençlerin "F klavye" bilgisayar kullanacakları için şanslı olduğunu söyledi. Dünyanın en ilmi ve teknik klavyesinin "F klavye" olduğunu ifade eden Erdem, "Q klavye"nin kusuru bulunduğunu kaydetti.

 

"Gençler, ülkemizin hedeflerine ulaşmasındaki en büyük güvencemiz"

 

Dağıtılan tabletlerin gelecek nesillerin yetişmesinde önemli olduğunu ifade eden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise öğrencilerin tabletleri doğru bilgiye ulaşmak için kullanmalarını istedi. Güzeloğlu, öğrencilerin Türkiye'yi 4'üncü sanayi devrimine hazırlayacağını savunarak, "Sizler, ülkeyi hedeflerine ulaştıracak değerler olacaksınız. Kocaeli, ülkenin bu değerlere ulaşmasında en önemli Büyükşehir'dir. Gençlerimiz, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında en büyük güvencemizdir" ifadesini kullandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da "Hayatı kucaklayan ve bizi geleceğe taşıyan kişiler gençlerdir. Onları ne kadar donanımlı ve bilgili yetiştirirsek, geleceğimiz o kadar güzel olacaktır. Biz çocuklarımıza değer veriyoruz. Onlar bizim en değerli varlıklarımızdır" dedi. Konuşmaların ardından Erdem, Güzeloğlu ve Karaosmanoğlu ile diğer protokol üyeleri, öğrencilere tabletlerini dağıttı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.