banner

Kültür Koleji'nde gündem Nobel




İsveç Kraliyet Akademisi tarafından 1901 yılından bu yana verilen Nobel Ödülleri, Kültür Kolejinin de gündeminde. 7- 14 Ekim 2019 arasında okul içinde bir dizi Nobel haftası etkinliği planlandı.

kultur_kolejiHer yıl, ekim ayında İsveç merkezli Nobel Vakfı tarafından duyurulan Nobel Ödülleri, 7-14 Ekim tarihleri arasında sahiplerini bulacak. İsveçli ünlü bir kimyager Alfred Nobel’ in insanlığa hizmet edenleri teşvik etmek üzere kendisinin vasiyetiyle kurulan vakfın verdiği ödüller bu sene de bilim dünyasının ilgi odağı olacak.
Kültür Koleji de, öğrencilerinin dünya gündemine damgasını vuran bilimsel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde rol almalarını sağlamak, onlara bilimin, sanatın ve sporun kendine özgü atmosferi içinde “kültürel ve evrensel” bir farkındalık kazandırmak amacıyla Nobel Haftasında bir seri etkinlik düzenliyor. “Nobel Ödüllerinin İnsanlık İçin Önemi ve Nobel Farkındalığı” nı kazandırmak amacıyla çeşitli etkinliklerden oluşan bir eğitim programı biçiminde ele alınıyor. Tüm canlı yayınları sınıfta izleyerek, alanında uzman konuklarla ödül alan projeleri inceleyecek ve radyo Kültür’de program yapacaklar.
Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji öğrencileri 2017 Nobel Ödüllerine layık görülen bilim insanları ile iletişime geçerek, İnovasyon Kültürü dergisi Aralık 2017 sayısı için röportaj yapmışlar ve ardından da İsveç Kraliyet Ailesinin davetlisi olarak törene katılan tek Türk okulu olmuşlardı.

kultur_koleji

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.