banner

Kültür Koleji öğrencileri Nobel'de




Bu yıl Fizik ve Kimya alanlarında Nobel Ödülü’ne layık görülen profesörlerle Stockholm’de röportaj yapacak olan Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji öğrencileri, İsveç Kraliyet Ailesi’nin davetlisi olarak da 10 Aralık’ta gerçekleşecek Nobel Ödül Törenine katılacaklar.
kultur_koleji_nobelKültür Eğitim Kurumları (Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji) öğrencileri, İsveç Kraliyet Bilim Akademisi tarafından Fizik ve Kimya alanlarında Nobel Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. Barry Barish ve Prof. Dr. Joachim Frank ile röportaj yapmak üzere 8 Aralık Cuma günü İsveç’in Stockholm kentine gidiyor.
Nobel ödüllü profesörlerle Türkiye’den ilk röportajı gerçekleştirme ayrıcalığını yakalayan öğrenciler, ayrıca İsveç Kraliyet Ailesi’nin davetlisi olarak 10 Aralık Pazar günü Stockholm’de gerçekleşecek Nobel Ödül Törenine de katılacaklar.
Nobel Ödül Törenine misafir olacaklar
Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji’nin, gençlerin geleceğine entelektüel bir yatırım olarak tasarladığı üç günlük organizasyonda öğrenciler, Nobel ödüllü bilim insanlarıyla okul dergileri için yüz yüze röportaj gerçekleştirecek, ardından İsveç Kraliyet Bilim Akademisi’nin düzenlediği Nobel Ödül Törenine misafir olarak katılacaklar.
“Nobel Ödüllerinin İnsanlık İçin Önemi ve Nobel Farkındalığı Haftası” kapsamında Stockholm’e giden Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji öğrencileri, Prof. Dr. Frank ve Prof. Dr. Barish ile özel görüşme yapacak, Nobel Müzesini ve Nobel Konser Salonunu gezdikten sonra da Stockholm Büyükelçiliği’ni ziyaret edecekler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.