banner

TÖDER’den okullara koronavirüs mesajı




TÖDER Başkanı İbrahim Taşel, üye okullarına gönderdiği mesajda koronavirüs ile ilgili alınacak önlemlere ilişkin bilgilendirme yaptı. MEB’den tatil verilmesi halinde aynı sürenin dönem sonuna ekleneceği bilgisini alındığı belirtildi.

ibrahim_tasel_22Özel öğretim kurumları olarak sürecin yönetimini, MEB ve Sağlık Bakanlığı ile istişare içinde yürüteceklerini belirten TÖDER Başkanı İbrahim Taşel, “Koronavirüs salgınının ülkemizde bir vaka bile olsa görülmesi, doğal olarak veli ve öğrencilerde tedirginlik yaratmıştır. Bu nedenle TÖDER üyesi okul ve kurumların yöneticileriyle, süreçle ilgili kurumlarımızda ne gibi önlemler alınması gerektiğini görüştük ve bu konuyla ilgili tedbirlerimizi belirledik.” diye konuştu. İşte okullara iletilen bilgilendirme:

1- Bütün okullarımızda normal şartlarda da dikkat edilen hijyen konusu, daha hassas bir yaklaşımla en üst düzeye çıkarılmıştır.
2- Öğrencilerimize bireysel temizlik konusundaki farkındalıklarını artıracak bilgilendirmeler yapılmaktadır.
3- Öğrencilerimizde gereksiz korku, panik, kaygı oluşturmamaya özen gösterilmektedir.
4- Ülke genelinde okulların MEB tarafından belirli bir süre tatil edilmesi kararı alınması halinde, öğrencilerin eğitiminin aksamaması yönünde de her türlü önlemin alındığının bilinmesi isteriz. Okullarımızın tamamında online ödevlendirme, ders ve takip programları vardır. Bakanlığımızdan alınan bilgiye göre; tatil kararı alınsa dahi, tatil edilen kadar süre, öğrenim dönemi sonuna eklenecektir. Merkezi sınavlara giren öğrenciler için de gerekli tedbirler alınacaktır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.