Derneklerden LGS itirazı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 22 Haziran 2020 11:07 tarihinde oluşturuldu
LGS'nin soru ve cevap anahtarlarının açıklanmasının hemen ardından bazı eğitim kurumlarının sosyal medyada şampiyonluklarının ilan etmesi özel öğretim kurumlarını temsil eden dernekleri harekete geçirdi. Yapılan duyuruların gerçeği yansıtmadığını ifade eden denekler MEB'in yasal işlem başlatmasını istediler. İşte derneklerden yapılan ortak duyuru.
"20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen LGS üzerinden 24 saat bile geçmeden, bazı özel okullar sosyal medyada birinci olduklarını duyurmuşlardır. Bu duyurular hiçbir gerçek veriye dayanmadan, yalnızca sınava giren öğrencilerin tahminleri doğrultusunda açıklanmaktadır. Bu durum usul ve gerçeklik açısından doğru değildir. Sonuç açıklanmadan birinci ilan etmeyi yanıltıcı ve usulsüz reklam, haksız rekabet ve eğitimci etiğine yakışmayan bir tutum olarak değerlendiriyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili resmi açıklama yapmadan, velilerimiz bu tür açıklamalara itibar etmemelidir. Özel Okul Dernekleri olarak, bütün okulları adalet ve dürüstlük kuralları içerisinde davranmaya ve kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmeye davet ediyoruz.
Bu tür yanlışlıklar için Milli Eğitim Bakanlığının yasal işlem başlatması gerektiğine inanıyoruz.
Saygılarımızla."
NACİ ATALAY - ÖZDEBİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI
AHMET AKÇA - ÖZDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI
HAMİ KOÇ - ÖZKURBİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI
NURULLAH DAL - TÖZOK YÖNETİM KURULU BAŞKANI
İBRAHİM TAŞEL - TÖDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Uzun bir yolculuğun yönünü tayin eden ilk adım; Hangi Üniversite Hangi Bölüm?
-
Üniversite yerleşme sürecinde doğru ve akıllı bir tercih stratejisi
-
Türkiye’den Finlandiya’ya Uzanan Öğrenme Köprüsü Kuruldu
-
‘Dijital vatandaşlık, eğitim sürecinin bir parçası haline getirilmelidir’
-
EĞİTİMDE ETKİ PLATFORMU KOLEKTİF BİR HAREKET BAŞLATIYOR
-
İTO Başkanı’ndan çağrı: Özel okullarda KDV % 1’e çekilsin
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’


