banner

Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı




Eğitim dünyası acı bir kayıp ile sarsıldı. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

nurullahdalTürkiye Özel Okullar Derneği'nde uzun yıllar yönetici ve başkan olarak hizmet veren Nurullah Dalü bir çok sivil toplum kurumunda da görev almıştı. Bir süredir koronavirüs tedavisi hastanede devam eden Dal'ın hayatını kaybetmesi, eğitim dünyasını yasa boğdu.

 


1966 yılında İstanbul doğdu. Vefa Erkek Lisesinin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliğini bitirdi. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsünde mastır yaptı. NewYork State Üniversitesinde Bilgisayar Programcılığı ve Veri İşleme programlarından mezun oldu. Yeditepe Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programında ‘Okul İşletmeciliği’ dersi verdi. Akasya Koleji Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Fono Koleji Yönetim Kurulu üyeliği, Mydome ve Akdeniz markaları ile Yükseköğrenim yurt işletmeciliği yaptı. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sınav Yürütme Kurulu başkanlığı, Genel Sekreterliği Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Sivil toplum kurumlarında aldığı görevlerle eğitimin gelişmesine destek sağladı.



YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.