banner

Gelecek Nesil, Sağlıklı Çocuk Projesi




İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Kültür Koleji’nin ortak olarak yürüteceği “Gelecek Nesil, Sağlıklı Çocuk” projesi başlıyor. Çocukların kas, iskelet sistemini korumak adına planlanan proje; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı ayrı yürütülecek.

iku_kulturÇocukların fiziksel gelişimlerini değerlendirerek büyüme dönemlerinde ve ileriki yaşlarda karşılaşabilecekleri kas iskelet sistemi sorunlarını önceden belirlemek ve bireysel olarak koruyucu, önleyici yaklaşımların geliştirilebilmesi amacıyla öğrencilere özgü gerekli uyarılarda bulunulacak. Deneyimli fizyoterapistler tarafından yapılan fiziksel değerlendirmeler ve anket uygulamalarıyla her öğrenci bireysel olarak ölçümlenecek ve değerlendirilecek. Değerlendirme ardından sadece duruş bozukluğu olan öğrencilere, ileriki yaşlarda oluşabilecek kalıcı duruş problemlerini önlemek amacıyla egzersiz veya eğitim önerilerinde bulunulacak. Öğrenci değerlendirmelerine göre sık görülen problemlere yönelik aile ve öğrenci eğitimi yapılacak. Bu projeyle eş zamanlı yürütülecek bir diğer proje de Hipermobilite Sendromu Olan Çocukların Beslenme Durumunun Saptanması projesi.“Gelecek Nesil, Sağlıklı Yaşam” projesinde hipermobilite sendrom olarak tanımlanan çocukların gastrointestinal semptomları değerlendirilecektir.

Kültür Koleji Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu ve İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekin Akalan, “Gelecek Nesil, Sağlıklı Çocuk” Projesiyle öğrenci sağlığını önemseyerek çağın en büyük sorunlarından biri olan duruş bozukluğu ve beslenme ile ilgili farkındalığı artırarak velilerini bilgilendirmeyi amaçlıyor. Covid-19 pandemisinde kötü postür yani duruş bozukluğuna bağlı ağrıların arttığına dikkat çeken uzmanlar, duruş bozukluğunun sadece kas iskelet hastalıklarına değil ruhsal bozukluklara da yol açabileceğini dile getiriyor. Covid-19 pandemisinden dolayı evden çalışmanın artması, online eğitimin başlaması, hareketsizlik, kilo alınması, kötü beslenme sonucunda postür bozukluğu ve kas iskelet ağrılarında artış yaşanıyor.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.