banner

PTC Türkiye 4 yılın ardından ilk mezunlarını verdi




Mind Academy’nin Türkiye’de temsil ettiği markalardan biri olan PTC (Principals’ Training Center)’ın 35 yıldır dünya çapında uluslararası eğitim liderleri yetiştirdiğini belirten PTC Türkiye Direktörü Melike Ateş, “PTC Türkiye olarak biz de yaklaşık dört yılı aşan bir süredir,yurtdışında verilen bu eğitimin birebir aynısını Türkçe olarak sunuyor ve bu uluslararası yeterliliğin içeriğini yerel örneklerle zenginleştiriyoruz.” diye konuştu. Ateş, PTC Kurucusu Bambi Betts’in çevrim içi olarak destek verdiği İstanbul’da gerçekleştirilen eğitimlerini ve PTC’nin çalışmalarını anlattı.

mindlab_ptc_temmuzMind Academy ailesi ve değerli meslektaşım Arzu Özçetin ile birlikte, mezun olduğumuz PTC’nin Türkçe dilinde eğitimler vermek üzere yetkilendirilmiş paydaşı olarak ilk eğitime başladığımızda yıl 2018’di.Hepimizi heyecanlandıran bu çalışma Türkiye açısından da bir gurur kaynağı oldu aslında. Türkiye ve dünya üzerinde Türkçe konuşan tüm eğitimciler için adeta özel bir fırsat haline gelen eğitimlerimize bu güne kadar 100’e yakın eğitimci katıldı.

4 ALANDA EĞİTİM
Aynen yurtdışındaki gibi dört değişik başlık altında (Etkili bir Okul Yaratmak, Öğretimsel Süpervizyon, Liderlik ve Takım Dinamikleri, Ölçme ve Değerlendirme Liderliği) yapılan Türkçe eğitimlerimiz PTC’nin kurucusu, duayen eğitimci Bambi Betts tarafından denetleniyor ve akredite ediliyor. Her eğitimin sonunda verilen sertifikalar yine kurucu Bambi Betts tarafından, kendi imzası ile yurtdışından gönderiliyor. Saydığımız bu dört eğitimi alan ve PTC’den mezun olan eğitimcilerse artık uluslararası lider olarak anılıyor ve bunu gösteren bir plakete de sahip oluyorlar.
İşte 2018’de çıktığımız bu yolculuğun en gurur dolu günlerinden biri de bu temmuz ayının başlarına rastlayan ilk mezuniyet törenimiz oldu açıkçası. Principals’ Training Center Türkiye’nin dört modüllük eğitimlerini başarıyla tamamlayan beş liderimiz 2 Temmuz’da “Uluslararası Okul Lideri” ünvanı alarak mezun oldu.Yaptığımız minik bir törenle sertifika ve plaketlerini alan mezunlarımızı çevrim içi bir bağlantıyla törene katılan Bambi Betts de tebrik etti.

TÜRKİYE’DE ve TÜRKÇE KONUŞULAN HER YERDE PTC
Dünyanın pek çok ülkesinden katılımcısı olan PTC, çok geniş bir iletişim ağına sahip. Mezunlar uluslararası eğitim lideri oldukları için dünyanın her yerinde okul liderliği yapabiliyor. PTC içerikleri sadece okul müdürlerine değil tüm yöneticilere ve kariyerini geliştirmek isteyen öğretmenlere de hitap ediyor. Her yıl eğitimcilerin katılabileceği tarihlerde, özellikle Haziran ve Temmuz aylarında açılan PTC eğitimleri tüm dünyada PTC merkezi tarafından onaylanmış eğitim liderleri tarafından veriliyor. Principals’ Training Center eğitmeni olabilmek için gerekli şartların başında dört temel modülü tamamlayarak PTC mezunu olmak geliyor kuşkusuz. Bunun dışında mutlaka bir okulda yöneticilik yapmış veya yapıyor olmak da çok önemli. Aranan kriterler arasında, okul müdürü, müdür yardımcısı, akademik koordinatör veya bölüm başkanı olmak yer alıyor. Dört modülü tamamlayan ve bir okulda eğitim yöneticiliği deneyimi olan eğitmen adaylarından son olarak yetişkinlere dair eğitim yöntemlerini ve yaklaşımlarını gösteren, sınıf içinde çekilmiş yarım saatlik bir video ve referans mektupları isteniyor.

TÜM MÜFREDAT ABD’DA HAZIRLANIYOR
PTC’ye ait tüm müfredatlar, Amerika Birleşik Devletleri üniversiteleriyle beraber hazırlanıyor ve her sene üzerinden geçilerek eğitim dünyasındaki yeni bakış açıları ve görüşler müfredata ilave ediliyor. Eş zamanlı olarak açılan eğitim başlıklarını hızla alıp dört modülü tamamlamak için dikkatli bir çalışma gerekiyor. Her eğitimi sertifikalandıran önemli unsurlardan biri de bitirme ödevi. Genelde katılımcıların okula döndüğünde hemen uygulanabilir halde hazırlanan ve PTC eğitmenleri tarafından süpervize edilen bu ödevler hem her katılımcının sertifika eki olarak algılanıyor hem de hemen uygulanabiliyor.

KATILIMCILAR EĞİTİM ÇANTALARIN DOLDURDU
Salgın süresince çevrimiçi olarak da kesintiye uğramadan gerçekleşen PTC eğitimleri, Türkiye’de bu eğitim öğretim yılının sonunda iki modül olarak yüz yüze yapıldı. İlk defa katılan eğitimcilerin bulunduğu “Etkili bir Okul Yaratmak” ile mezun adayların bulunduğu “Ölçme ve Değerlendirme Liderliği”nin katılımcıları hep birlikte büyük bir çoşku ile mezunları kutladı. Bambi Betts’in çevrimiçi olarak bu törene katılması ve mezunların isimlerini tek tek sayarak, onları kutlaması ayrıca katılımcıları çok teşvik etti.
Eğitim teorilerinin yanı sıra sayısız pratik uygulamalarla eğitim çantalarını dolduran katılımcılar, gelecek eğitim yılını heyecanla beklediklerini ifade ederken bir an evvel yeni modüllere başlamak iistediklerini de eklediler.
PTC’nin diğer bir özelliği de katılımcıların birbirlerinden öğrenmeleri kuşkusuz. Sürekli deneyimlerini paylaşarak, yeni fikirler üreterek, uygulamalar yaparak, öğrencinin öğrenmesinin en birinci amaç olduğunun farkında ve bilincinde olarak yapılan eğitimlerimiz eğitim dünyasının ihtiyacı olan değişim ve dönüşümün bir gerekliliği durumunda.

PTC EĞİTİMLERİ TÜRKİYE’YE YAYILACAK
PTC Türkiye olarak bizler eğitim dünyasında en çok bilinen, aranan ve talep gören ilk üç markadan biri olan bu markayı Türk eğitimcilere sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yakın gelecekte ülkenin değişik illerinde ve ülke dışındaki Türkçe konuşulan lokasyonlarda yüz yüze ve çevrim içi eğitimlerle daha çok insana ulaşmak hedefiyleçalışmaya devam edeceğiz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.