banner

İstanbul'da eğitim Mücahit Yentür'e emanet




İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bayrak değişimi yaşandı. Levent Yazıcı yerine İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür getirildi.

mucahit_yenturMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in göreve başlamasının Milli eğitimdeki değişim halkasına yenisi eklendi. 27 Ağustos 2018’den bu yana İstanbul’da eğitimin başındaki isim olan Levent Yazıcı görevden alıarak, 18 Ağustos 2021 tarihinden beri İzmir Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür yeni İstanbul Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Yentür 2014-2021 yılları arasında yine İstanbul’da Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak ilçedeki eğitim faaliyetlerinden sorumluydu. Doç. Dr. Yentür, görev değişikliğini sosyal medya hesabında şöyle paylaştı:
"Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in takdir ve tensipleriyle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmış bulunmaktayım. Şahsıma böylesine onurlu bir görevi tevdi eden Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz eder, saygılarımı sunarım."

YAZICI’YENİ GÖREV, YAHŞİ YENİDEN İZMİR’E
Diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 5 yılın ardından İstanbul İl Müdürlüğü’nden ayrılan Levent Yazıcı’nın Talim Terbiye Kurulu Üyesi olarak görevlendirilmesi, Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür’den boşalan koltuğa ise 2016-2021 yılları arasında yine İzmir İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmış olan Ömer Yahşi’nin getirilmesi bekleniyor.

Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür
Elazığ’ın Maden ilçesinde dünyaya gelen Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, ilk ve ortaokul öğrenimini Maden’de, lise öğrenimini Yalova’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü lisans, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Bölümü yüksek lisans, Hasan Kalyoncu Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Liderlik ve Küresel Girişimcilik yüksek lisans mezunu Yentür, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladı. 2023 Haziran ayında Eğitim Bilimleri alanında doçentlik ünvanını aldı. Bu çalışmalara ek olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde misafir öğretim üyesi olarak lisans düzeyinde dersler veren Yentür, hâlen Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde İstanbul Yavuz Selim İlköğretim Okulunda ve Sultan Selim Kız Meslek Lisesinde öğretmen olarak görev yapan Yentür; Fatih Ahmet Rasim Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı, Pertevniyal Lisesinde Müdür Başyardımcısı, Bahçelievler Anadolu Lisesi ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Müdürü olarak görev yaptı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.