banner

'Okul sütü'nde inanılmaz iddia!




'Okul Sütü' projesi kapsamında bugün dağıtımına başlanan sütlerden etkilenen 100'lerce çocuk hastaneye kaldırıldı. Dağıtılan bazı sütlerin bozuk olduğu iddiaları gözleri dağıtımı yapan firmalara çevirdi. Öte yandan Adana'da dağıtılan sütlerin 2005 yılına ait olduğu iddia edildi.

okul sütü zehirlenmesiTarım Bakanlığı ise, sütlerden numune alındığını, analize gönderildiğini açıkladı. Konya, Diyarbakır, Edirne, Adana, Sivas, Kırıkkale, Sakarya, Antalya ve  Samsun'da okullarda dağıtılan sütlerden etkilenen 100'lerce öğrenci hastaneye kaldırıldı. Bu gelişmelerin ardından gözler ''Okul Sütü Projesi'' kapsamında dağıtılan sütlerin hangi firmalarca sağlandığına çevrildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca belirlenen 4 bölge için 17 Nisan'da düzenlenen ihaleyi kazanan firmalar şöyle:

İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu: Yavuz Blok Bims İnş. Malz. Gıda Tic. A.Ş pilot ortaklığında Gülsan Gıda A.Ş-Mar Tüketim A.Ş-Mamsan Gıda A.Ş-Bakraç Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti

Doğu Anadolu ve Ege Bölgeleri: Dimes Gıda San. Tic. A.Ş pilot ortaklığında Pınar Süt Mam. San. A.Ş-Balkan Süt Ür. San. Tic. Ltd. Şti

Akdeniz bölgesi: Yörükoğlu Süt ve Ürn. San. Tic. pilot ortaklığında Güney Süt San. ve Gıda Mad. Tic. A.Ş-Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş-Akbel Süt Ürn. San. Tic. A.Ş

Marmara ve Karadeniz bölgeleri: Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş pilot ortaklığındaki Sütaş Süt Ürünleri A.Ş-Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. Tic. A.Ş- Tat Konserve San. A.Ş-Yörükler Dış Tic. A.Ş.

 SON KULLANMA TARİHİ 2005 ÇIKTI

Okul sütü projesi iyi bir şey yapalım derken tam bir skandala dönüştü. Adana'dan gelen haber akıllara zarar: Çocuklara 2005 yılına ait sütler dağıtılmış.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen bozuk süt zehirlenmelerinin en çarpıcı olanı Adana'da kayıtlara geçti. Çocuklara dağıtılan sütlerin üzerinde 2005 yılı ibaresi bulunuyordu.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.