TBMM’de ilginç protesto
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 02 Temmuz 2012 11:10 tarihinde oluşturuldu
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Genel Kurul'da görüşmeleri devam eden ''3. Yargı Paketi''ne ilişkin tasarıyla ilgili verilen bir önerge üzerine söz aldı.
''Şimdi size AKP döneminde ileri demokrasi uygulamalarını anlatacağım'' diyen Çelebi, 5 dakikalık konuşma süresini susarak geçirdi.
Çelebi, kürsüde bulunduğu sırada, CHP milletvekillerinin, ''Hiç mi anlatacak bir şey yok?'' sözlerine, mimik ve el hareketleriyle karşılık verdi.
AK Parti'li milletvekillerinin eyleme tepki göstermesi üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, ''Sayın milletvekilleri niye rahatsız oluyorsunuz. Sayın Çelebi bir şey söylemedi zaten'' dedi. Yakut'un, Çelebi'ye yönelik ''Sükut ikrardan gelir Sayın Çelebi'' sözleri Genel Kurul'da gülüşmelere neden oldu.
Yakut, bir süre sonra da ''Sayın milletvekilleri lütfen... Sayın Çelebi kürsüde konuşuyor. Sayın Çelebi'yi dinleyelim'' diye espri yaptı.
Çelebi'nin konuşma süresinin bitimine bir dakika kala TBMM Başkanvekili Yakut, ''Sayın Çelebi lütfen konuşmanızı toparlayın'' dedi.
Yakut, Çelebi için ayrılan sürenin dolmasının ardından bir dakika daha ek süre verdi. Çelebi, ek süreyi kullanmadan, ''AKP demokrasisini anlattım, ileri demokrasinin Türkiye'yi nereye getirdiğini anlattım'' diyerek, kürsüden ayrıldı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu