banner

SBS'de satrançla gelen birincilik (video)




SBS Türkiye birincisi Nezihe Ezgi Menzi'nin başarısının sırrı satranç. Menzi, müjdeyi de satranç müsabakası için geldiği Konya'da aldı.

Nezihe Ezgi Menzi sbsMenzi, Türkiye İş Bankası Satranç Ligi müsabakaları için geldiği Konya'da, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 4 aydır satranç turnuvalarına katıldığını belirten Menzi, derslerine çok iyi çalışamadığını ifade etti.

Turnuvalardan döndükten sonra öğretmenlerinin yardımıyla konuları tekrarladığını ifade eden Menzi, ''Mayıs ayından sonra test çözmeye başladım. Sınav sonrası cevap anahtarından baktım. Beklediğim bir sonuçtu ama bunu belge olarak görmek çok farklı'' dedi.

Sınavlara çalışamadığını ama satranç oynadığını anlatan Menzi, şunları kaydetti:

''Satranç bana sistemli çalışmayı öğretti. Satrançta yakaladığım uluslararası başarıyla ek puan alarak başarılı oldum. Satranç benim için artık bir hobi değil, profesyonel olmak istediğim bir branş. Benim için anlamı çok büyük. Kendimi her sene geliştirmeye çalışıyorum. Hedefim satrançta dünya şampiyonu olmak. Sınava girecek arkadaşlarıma sadece satranç değil, bir spor dalıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Spor onlara nasıl düşünmelerini gerektiğini öğretir.''

Mersin'de yaşayan Endüstri Mühendisi Mehmet (45) ve Ziraat Mühendisi Bilge Menzi (41) çiftinin iki çocuğundan biri olan Nezihe Ezgi Menzi, geçen yıl yapılan satranç turnuvasında Avrupa 2'incisi olduğu için aldığı ek puanın ilave edilmesiyle SBS'de 507.424 puan alarak Türkiye birincisi oldu.

(ensonhaber)

SBS BİRİNCİSİNİ SIRRI VİDEO

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.