banner

"AKP kütüphaneleri kapatıyor!"




CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, 4+4+4 eğitim sistemini eleştirerek, "Yeni derslik yaparak sorunu çözmesi gereken MEB, okulların kütüphanelerini, bilişim sınıflarını, laboratuvarlarını sınıf yaparak soruna çözüm aramaktadır. Hiç kütüphanesi olmayan okul olur mu?" diye sordu.

nur serterNur Serter imzasıyla yayımlanan açıklama şöyle:

"4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmaya başlanması ile okullardaki sorunlar çığ gibi büyümüştür. Sadece İH okullarını açmaktan başka düşüncesi olmayan AKP diğer öğrencilerin eğitim hakkına erişimini engellemiştir. Eğitimde nitelik sorununu ortaya çıkarmıştır.

4+4+4 eğitim modeli ile okullarda öğrenci sayıları artmıştır. Sınıflar kalabalıklaşmıştır. Bu soruna hazır olmayan okullar, büyük sıkıntı içerisindedir. Yeni derslik yaparak sorunu çözmesi gereken MEB, okulların kütüphanelerini, bilişim sınıflarını, fen laboratuvarlarını, yabancı dil   laboratuvarlarını, çok amaçlı salonları, depoları sınıf yaparak soruna çözüm aramaktadır.

Sayın bakan sık sık, okullarda öğrencilerin daha çok oyun oynayacaklarını ve sosyal etkinlik yapacaklarını söylemektedir. Öğrenciler oyun oynamayı bırakın oturacak sıra bulamayacaktır.

Bu çağdışı çözüm yöntemi okullarımızdaki eğitimin niteliğini düşürecektir.

Kütüphanesi olmayan okul olur mu? Fen Laboratuvarı olmayan okul olur mu? MEB 4+4+4 eğitim modelini uygulamaktan vazgeçmez ise, 17 Eylül de okullarımızda büyük bir kaos yaşanacaktır. "

(Cnnturk.com)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.