Adalet Bakanlığı’ndan ÖSYM açıklaması
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 06 Eylül 2012 15:44 tarihinde oluşturuldu
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hakim ve savcı adaylığı sınavlarının, protokoller uyarınca 1998'den bu yana ÖSYM tarafından gerçekleştirildiği, avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adaylığına geçmek isteyenler için düzenlenecek yazılı yarışma sınavını da ÖSYM'nin 6 Mayıs 2012'de yapmasına ilişkin protokolün 21 Şubat'ta imzalandığı belirtildi.
Bu protokole göre, sınavın organizasyonu ve uygulamasıyla güvenliğinin tamamen ÖSYM'nin sorumluluğunda bulunduğu, test ve cevap kağıdının hazırlanması ve basımının da ÖSYM tarafından yapıldığı kaydedilen açıklamada, ''Bakanlığımızın yazılı yarışma sınavının yapılmasında, kanundan kaynaklanan protokol yapma yetkisi dışında soruların hazırlanması ve sorulması da dahil hiçbir yetkisi bulunmamaktadır'' ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, ÖSYM'nin sınavı tekrar etmeye karar verdiği hatırlatılarak, ''Sürecin aktarılan biçimde işlemesine ve ileri sürülen iddiaların üzerine titizlikle gidilmesine rağmen ısrarlı ve maksatlı şekilde yazılı sınavın Adalet Bakanlığı tarafından yapıldığı ve şaibe karıştırıldığı yönündeki gerçek dışı beyanlar, ciddiyetten uzak ve üzüntü verici bulunmuştur'' ifadelerine yer verildi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak