banner

Eğitim Sen'den 4+4+4 ve atanamayan öğretmen protestosu




Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi bir grup zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yasayı ile 40 bin öğretmen ataması yapılmasını protesto etti.

Eğitim Sen üyeleri Sultanahmet Meydanı’nda "4+4+4’e karşı çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkıyoruz" yazılı pankart açtı. Sloganlar eşliğinde İstanbul Valiliği’ne kadar yürüyen grup adına açıklama yapan sendikanın İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan, bugün 385 bin çocuğun 1. sınıfa başladığını belirterek okul zillerinin bugün kaos ve belirsizlik için çaldığını savundu.

Derslik sayısındaki artışın yetersiz olduğunu anlatan Aydoğan, okulların boyanması dışında dışında herhangi bir hazırlık yapılmadığını belirtti. Aydoğan, "Okullara hazırlık için yeterli ödenek ayrılmadı. Velilerin kaygıları giderilmedi. Öğretmenlerimiz norm kadro belirsizliğini yaşamaya devam ediyor. Bugün norm fazlası olduğunu öğrenen arkadaşlarımız var. Bizler Eğitim Sen olarak 5 yaşındaki çocuklarımız zorla okula gönderilmesine karşıyız" diye konuştu. Mehmet Aydoğan, atanamayan öğretmenlerin atanması amacıyla 11 Eylül’de Türkiye’nin farklı yerlerinden yola çıkarak büyük öğretmen yürüyüşü başlatacaklarını ve 15 Eylül’de de Ankara’da eylem yapacaklarını söyledi.

Atanamayan Öğretmenler Platformu üyesi Duygu Semiz ise ataması yapılan 40 bin öğretmenin yetersiz olduğunu ve göz boyama amacı taşıdığını savunarak hala binlerce öğretmenin atama beklediğini belirtti. Konuşmalardan sonra sendikanın İstanbul şube başkanları taleplerinin bulunduğu dilekçeyi valiliğe teslim etti.(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.