banner

KPSS jokerleri öğretmen çıktı




İzmir’de yapılan KPSS operasyonunda gözaltına alınanların 6’sının öğretmen, 3’ünün ise üniversitede öğretim üyesi olduğu ortaya çıktı

KPSS jokerleri öğretmen çıktıİzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına aldığı 19 şüphelinin sorgusu sürüyor. Joker diye tabir edilen ve adayların yerine ÖSYM’nin yaptığı sınavlara sahte belgelerle giren şüphelilerden 6’sının öğretmen, 3’ünün ise bir üniversitede öğretim üyesi olduğu belirtildi. Bu kişilerin sahte belgelerle çok sayıda adayın yerine sınava girdiği tahmin ediliyor. Suç örgütünün, Joker diye tabir edilen kişilerin sahte belgelerle girdikleri sınav başına adaylardan 20-30 bin dolar aldığı belirtildi.

2005’ten itibaren tüm sınavlar taranacak

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekibin, ÖSYM ile ortak çalıştığı, özel bir bilgisayar programı sayesinde 2005’den bu yana yapılan sınavlara katılan tüm adayların verilerinin taranacağı bildirildi. Zanlıların ve üzerlerinde ele geçirilen çok sayıda vesikalık fotoğrafın da bu kapsamda taranarak adayların verileriyle karşılaştırılacağı, bu kapsamda başka sahtecilik olaylarının olup olmadığının tespit edileceği de belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.