banner

MEB 24 Kasım’a özel, 6 öğretmen seçti




Milli Eğitim Bakanlığı 700 bin öğretmen arasından 6 başarı hikâyesi seçti. "Yılın Öğretmenleri", 24 Kasım'da Ankara'da Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından da kabul edilecek

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yılın öğretmenlerinin hikâyeleri Türkiye'yi sarsacak. MEB, 700 bin öğretmen arasından mesleğine hayatını atayan, öğrencilerinin hayatını değiştiren ve farkındalık yaratan modern çalıkuşu hikâyeleriyle 6 öğretmeni yılın öğretmeni seçti. Milli Eğitim Bakanlığı, toplumda öğretmenlik mesleğinin yeniden hak ettiği yere gelmesi için ilk kez bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde modern çalıkuşlarının hikayelerini Türkiye'yle buluşturacak. Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü, mesleğinde fark yaratmış öğretmenleri bulmak için bir komisyon oluşturdu. Komisyon, illerden, mesleki çalışmalarıyla farkındalık yaratmış, başarı hikayesi olan yüzlerce öğretmen hikayesini tek tek değerlendirdi. Özgeçmişlerin arasında 6 öğretmenin hikayesi, kriterlerin de ötesine geçerek modern çalıkuşları olarak adlandırıldı. Bakanlık, öğretmenleri Ankara'ya davet ederek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bir araya getirerek, onurlandıracak. İşte yılın çalıkuşları seçilen 6 öğretmenin hikayesi...

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU

Türkiye onu olimpiyat şampiyonu atlet olarak tanıyor ama o öğrencilerinin biricik beden eğitimi öğretmeni. 2012 Londra Olimpiyatları'nda atletizm 1500 metre şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, Kütahya Saka İlköğretim Okulu'nda Beden Eğitimi Öğretmeni. Alptekin, kendisi gibi imkansızlıkların içinden kardelenler çıkarmak için hayatını mesleğe adadı.

BİYONİK KULAKLI MUCİT ÖĞRETMEN

Erzurum Yakutiye Hilalkent Lisesi Fizik öğretmeni Burhanettin Yeşilyurt, biyonik kulağı ile öğrencilerine, "Hayatta İmkansız yoktur"u öğretti. Burhanettin Öğretmen, genel lisede görev yapmasına rağmen öğrencilerine "Gaz Sensörü ve İlkyardım- Unutkanlık mı, Unut Gitsin" projesiyle öğrencilerini Türkiye mucitler finaline taşıdı. TÜBİTAK tarafından 2 birincilik, öğrencileri ise 2 başarı belgesi ve 1 birincilik elde eden Burhanettin öğretmen, master yaparak kendisini geliştirmeye devam ediyor.

KARİKATÜRİST HOCA EDEBİYATI SEVDİRDİ

Yatılı okulu şiirleri, masalları ve karikatürleriyle ısıtan Sinop Yaşar Topçu YİBO Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, öğrencilerini de kendisi gibi edebiyat meraklısı yetiştirdi. Ayrancıoğlu'nun öğrencileri bugüne kadar karikatür yarışmalarında 4 kez Dünya Birinciliği , 20 kez Türkiye Birinciliği, ulusal ve uluslararası alanlarda sayısız ödül aldı. "Yüzünden Düşen Bin Umut" adlı eleştiri kitabı ve "Sanat Yolu1/ Yatılı Okuldan Geçen Yol" adlı çocuk romanı bulunan Ayrancıoğlu, bugüne kadar katıldığı karikatür yarışmalarında 26'sı uluslararası olmak üzere 70'in üzerinde ödül kazandı. Aşkın Öğretmenin karikatürleri Yugoslavya, Romanya, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve İtalya'da karikatür müzesinde sergileniyor.

ROBOT DAHİLERİNİ YETİŞTİRİYOR

Türkiye'nin en iyi fen liseleri ve kolejlerinin bile hayal edemediği Tokat Zile Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleşti. Elektronik öğretmeni Ali Rıza Doğan, öğrencilerin ilgisini çekmek için okulunda robot kulübü kurarak, ders dışı zamanlarda robot yapmayı öğretti. Geleceğin mucitlerini Tokat'ta hazırlayan Ali Rıza öğretmen ve öğrencileri, Türkiye geneli ve uluslararası robot günleri yarışmalarında birinci, ikinci ve üçüncü olarak çok sayıda dereceler kazandı.

HASTA ÖĞRENCİYİ YALNIZ BIRAKMADI

Öğrencilerinin sadece öğretmeni değil, annesi-babası hatta doktoru oldu. Muş Yoncalıöz Ortaokulu Fen ve Teknoloji öğretmeni İbrahim Celayir, kahvaltı yapmadan okula gelen öğrencilerine kendi imkanları ile her sabah süt içirerek derse başlatıyor. Hastalanıp 10 gün hastanede kalması gereken öğrencisi için ders çıkışında hastaneye ders vermeye gitti. İbrahim öğretmen, hastanede aynı durumda olan öğrencileri ayırmayarak 5 ay boyunca 200'den fazla öğrenciye ders verdi.

15 YILLIK ARA AZMİNİ KIRMADI

Elazığ Bilim Sanat Merkezi Sınıf Öğretmeni Esra Gülmez, Anadolu Lisesi sınavlarında yüksek puan almasına rağmen babası tarafından okutulmadı, evlendirildi. Eğitim hayatına 15 yıl ara vermek zorunda kalan, çocukları olduktan sonra dışarıdan ortaokul ve liseyi bitiren Gülmez Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. "Televizyon ve Kadın" konulu doktora teziyle adını yükseköğretim camiasında duyuran Esra öğretmen, sınıf öğretmeni olarak minik öğrencilere ışık tutmayı seçti.(sabah)

Eğitim-Bir-Sen: Öğretmenler Günü'nü kutlamıyoruz çünkü

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.