1. Üniversite-Sanayi İşbirliği Zirvesi yarın yapılacak
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 21 Kasım 2012 14:59 tarihinde oluşturuldu
1. Üniversite-Sanayi İşbirliği Zirvesi, yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün başkanlığında İstanbul Wow Otel'de gerçekleştirilecek zirve saat 10.00'da başlayacak. Zirvenin açılışında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da birer konuşma yapacak.
Konuşmaların ardından YÖK ile Türk Patent Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalanacak. Zirvede ayrıca üniversite-sanayi işbirliği alanındaki başarılı üniversitelerle SAN-TEZ Projelerinde başarılı olan firmalar da ödüllendirilecek. Törende Türkiye'nin ilk yerli uçağını yapan Nuri Demirağ'ın anısına yeğeni Bilge Kut'a onur ödülü takdim edilecek.
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'nun da üniversite-sanayi işbirliğine yönelik tecrübelerini paylaşacağı zirvede 26 proje de görücüye çıkacak.
Zirveye, Üniversite rektörleri, valiler, sanayiciler, teknopark yöneticileri, arge merkezleri ve Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri de katılacak.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak