banner

'Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde merak edilenler




Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Zararsız, okullarda kıyafet serbestliği getiren düzenlemeye ilişkin, ''Bu yıl çocuklar için alınan giysiler gelecek yıllarda da giydirilebilir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, bugün yayımlanan yönetmelikte temel olarak ''Tek tip kıyafet giymeye zorlamak yasak'' ve ''Prensip olarak ilkokul, ortaokul ve liselerde kıyafet serbest'' ifadelerinin tanımlandığını vurguladı.

Ancak bu serbestliğin sınırsız bir serbestlik de olmadığını ifade eden Zararsız, şöyle devam etti:

''Birtakım sınırlamalar hakim bu serbestliğe. Belirli simgelerin, armaların, rozetlerin takılması yasak. Öğrenci sadece bir okul rozeti varsa takabilir. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek, mevsim şartlarına uygun olmayan giysilerin giyilmesi de yasak.''

''Kot pantolon giyebilecekler mi'' sorusuna Zararsız, ''Giyilebilir. Bunda bir sakınca yok'' yanıtını verdi.

Uygulama 2013-2014 eğitim öğretim yılında başlayacak

Uygulamanın 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren başlayacağını belirten Zararsız, şunları söyledi:

''Bu yıl çocuklar için alınan giysiler gelecek yıllarda da okulda giydirilebilir. Biz, okulda tanımlanmış bir giysi düşüncesini ortadan kaldırıyoruz. Onun dışında, çocuğun zaten giymekte olduğu süveteri, gömleği, ceketi varsa bunları yine giyebilir. Bunu yasaklayan bir durum yok. Bu, kişinin tercihine bırakılmış bir konu.''

Ailelere yük getirecek mi?

Yeni uygulamaların ailelere daha fazla maddi yük getireceği iddialarının hatırlatılması üzerine Zararsız, ''Doğrusu bunu anlamakta zorlanıyorum. Bu çocuk zaten bir şeyler giyiyor evinde. Kişi ya da ailenin gelir seviyesine göre bir şeyler giyiyor ve bu giydiği şeyle okula devam edecek. Niye ilave bir şey gelsin ki'' ifadelerini kullandı.

Kız öğrenciler Kur'an-ı Kerim dersinde başlarını örtebilecek

Zararsız, okullarda kıyafet serbestliği getiren düzenlemeyle, imam hatip okullarında sadece meslek derslerinde değil, tüm derslerde, diğer okullarda ise seçmeli Kur'an-ı Kerim dersini seçen kız öğrencilerin ders işlenirken başlarını örtebileceğini belirterek, ''Okulların tamamında başörtüsü serbest bırakıldı anlamında bir düzenleme söz konusu değil'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.