banner

Atatürk Üniversitesi’nde olaylar büyüyor




Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıka olaylar bir türlü yatıştırılamadı. BDP’li öğrencilerin sınavda olduğunu öğrenen grup fakülte binasını basmak istedi, olayda 7 kişi gözaltına alındı.

erzurum_olayAtatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Kampüsü'ne gelen bir grup, sınavda olduklarını öne sürdükleri BDP'li bazı öğrencilerin çıkışını beklemeye başladı.

Gruptakiler, polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı fakülte önünde 3 saat boyunca terör örgütü aleyhine slogan attı.

Polisin çabalarına rağmen söz konusu öğrencilerin okulda olmadıklarına ikna edilemeyen gruptan iki kişinin kampüse girmelerine izin verildi.

Fakültede kimsenin olmadığını gören bu kişiler, dışarı çıkarak kendilerini bekleyen arkadaşlarına durumu bildirdi.

Bunun üzerine grup, istiklal Marşı okuduktan sonra ellerinde Türk bayraklarıyla kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet Caddesi'ne gelen grup, Havuzlu Kavşakta çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Gruptan dağılmalarını isteyen polise direnen 7 kişi gözaltına alındı.

(cnntürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.